Høsten er best til fjells

Kom deg ut og opplev den fantastiske fargeeksplosjonen i fjellet.

Aftenbladets journalist Helge Johanson traff spikeren på hodet i sin beskrivelse av fjellivet.

- Det må faktisk oppleves for å forstås. Bare spør noen som har prøvd det. De aller fleste gjør det igjen, både én og to ganger. For mange blir det nesten som en besettelse, ganske enkelt fordi den gjør noe med den enkelte. 

For fjellet gjør noe med deg og få ting, om noe, er vakrere enn den norske fjellheimen om høsten. Den korte tiden av året da naturen er på sitt mest harmoniske. En eksplosjon av farger brer om seg. Luften blir skarpere. Krystallklare bekker. Planter som stråler i vakre farger idet grønt blir til gult og rødt. 

Ida Weltzien i Turinformasjonen bobler over av engasjement når man kommer inn på årstiden som nå står på trappene.

- Det er ingen tvil om at de estetisk fineste turene jeg har vært på har vært om høsten. Blå himmel, kald og klar luft, varmen som kommer krypene ut på dagen. Alt dette mens man har snøen som ligger som et melislag på de høyeste toppene. Jeg kan ikke få framsnakket høsten nok, sier Weltzien.

Av erfaring har DNT Oslo og Omegn lagt mange av fellesturene våre til høsten for at flest mulig skal få oppleve den norske fjellheimen på sitt vakreste. Se et utvalg av våre turer under: