Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Bli med på åpningen av Veslefjellbua

Foto: Janet Bydal

2. november åpnes den nye selvbetjeningshytta Veslefjellbua på Ringebu.

For å gi villreinen bedre levekår erstatter DNT Oslo og Omegn selvbetjeningshytta Gråhøgdbu med Veslefjellbua. Merkingen som i dag går til Gråhøgdbu i høyfjellet tas også vekk. Med redusert ferdsel i de sentrale fjellområdene legges det til rette for at villreinen skal kunne bruke områdene mer enn i dag. Den nye hytta ligger på Veslefjellet, utenfor villreintrekket.

– Vi gleder oss til å åpne den nye hytta som vi har døpt for Veslefjellbua. Dette er en stor og fin hytte som vi håper blir populær for mange, ikke minst barn, unge og familier. Beliggenheten nær vei gjør dette til en hytte som kan brukes av mange. Hytta bygges som en erstatningshytte for Gråhøgdbu som nå skal stenges og flyttes til Maihaugen på Lillehammer. Årsaken til dette er at villreintrekket kan se ut til å ha blitt forstyrret av stien og trafikken til hytta. Vi håper DNTs bidrag med å flytte sti og hytte kan sikre at reinen får bedre trekkvilkår, sier Henning Hoff Wikborg som er daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

Han erkjenner at det er vemodig at Gråhøgdbu skal legges ned, men er sterk i troen på at Veslefjellbua blir en god erstatning.

– Dette er en kjempeflott hytte som vi håper mange vil komme og besøke i et fantastisk terrenger i Rondane. Vi ønsker alle velkommen til åpningen 2.november, avslutter Hoff Wikborg.

Åpningen av hytta blir lørdag 2.november klokken 12 og det vil bli taler, småmat, kaffi, kaker og saft på tunet.

Ringebu kommune blir representert under åpningen og det ventes flere fra gunneiersiden, gode naboer og lokalbefolkning.

Slik kommer du deg til Veslefjellbua:

Fra Ringebu: Ca. 20 km kjøring fra Ringebu sentrum. På åpningsdagen er det tillatt å parkere ved Forrestad seter. Følg merking derfra. Ca. 15 minutters gange.

Fra Folldal: 67 km kjøring fra Folldal sentrum. På åpningsdagen er det tillatt å parkere ved Forrestad seter. Ca. 15 minutters gange.