Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Disse hyttene er fremdeles åpne

Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø
Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø Foto: Fred Lorang Larsen

Har du lyst på en siste fjelltur før vinteren gjør sitt inntog? Aurlandsdalen Turisthytte, Sota Sæter og Svukuriset holder fremdeles åpent.

Aurlandsdalen Turisthytte holder åpent frem til 13. oktober og kan friste med fyr i peisen hver kveld og en lun atmosfære i stuene.

For de som vil gå topptur anbefaler bestyrer Olav Slettebakken Børefjellet (1357moh) eller Skaimsdalsnuten (1438moh). Ellers er det andre fine turer inn Langedalen, til Tindi eller opp på Kringla, alle med utgangspunkt fra hytta. Bestyrere er behjelpelig med kart og forklaring av ruter.

- Vi selger fiskekort og har båt og kano til utlån, vi har en fin natursti for de minste med hyggelige premier, og kjøkkenet lager nydelig middag hver kveld. Nå har vi høstmeny med viltkjøtt og lokale poteter og grønsaker fra Lærdal, forteller vertskapet.

På Sota Sæter i Breheimen er det fine forhold nå og store kontraster i naturen.

– Det er vakre farger her nede i dalen nå. På fjellet nå så er det mye snø når man kommer over tregrensa, så å legge ut på en hytte-til-hytte-tur ville jeg ikke anbefalt. Men det er veldig fine forhold for dagsturer innover dalen til Mysbuhytta. Så det er bare å suge til seg de siste høstfargene før vinteren kommer for fullt, sier Ove Lilleengen som er bestyrer på Sota Sæter.

I Femundsmarka har vinteren allerede gjort et lite fremstøt. Snøen har kommet til Femundsmarka, og det ligger ca 10-15 cm med snø rundt den vakre fjellgården Svukuriset.

- Barnas turlag har vært på besøk denne uka, og har hatt fine turer bort til Revlingsjøene og mot Store Svuku. Snøen har ikke vært noe hindring. Aking og lek i snøen rundt hytta har vært veldig populært, forteller vertskapet. 

Svukuriset har åpent i hele uke 41, og har ledige plasser til de som vil ha en vinterlig høstferie i koselige omgivelser, med norsk tradisjonsmat laget fra bunnen av

Vakre høstfarger i Breheimen
Vakre høstfarger i Breheimen Foto: Ove Lilleengen