Bynære høstturer: nært og internasjonalt

Annelies Ollieuz er en av turlederne på de internasjonale turene, her på internasjonal søndagstur til Kobberhaughytta.
Annelies Ollieuz er en av turlederne på de internasjonale turene, her på internasjonal søndagstur til Kobberhaughytta. Foto: Arash Nejad

Mens høsten er på vei ut i skogen, er alle våre nærturer og internasjonale turer like fullt i godt driv – med turer nesten hver eneste dag!

Turgruppene går på tur rundt i hele Oslo, både på søndager og i ukedagene. De fleste nærturgruppene går på dagtid, mens to av turgruppene våre går på ettermiddagstid, nemlig internasjonale mandagsturer fra sentrum og nærturer på Hovseter.

- Å gå ut på tur etter å ha vært innendørs det meste av dagen, som mange er, er jo veldig forfriskende, sier Lisbeth Hildremyr i DNT Oslo og Omegn.

- Ettermiddagsturene med oss gir mulighet for å være ute sammen med andre og sammen med gode turledere. Og så rekker man å få med seg litt dagslys før høstmørket setter inn. Så selv om du jobber på dagtid: bli med på de internasjonale mandagsturene fra sentrum eller ettermiddagsturene fra Hovseter, oppfordrer hun.

Mehdi Maghsoudi er en av turlederne på de internasjonale turene, der folk fra mange forskjellige land deltar i et morsomt og mangfoldig turfellesskap.

- Mange innvandrere har ikke vært ute av byen i det hele tatt, forteller Mehdi. Når de blir med på turene med oss, får de en smakebit av naturen og en god opplevelse som de vil huske resten av livet. Dette er ikke småting, det har mye å si.

- Også nordmenn er selvfølgelig velkommen med på de internasjonale turene, oppfordrer Mehdi. - Her er det en miks av alle slags folk. Vi har ikke fokus på hvor vi kommer fra. Vi er på tur som mennesker, og alle prater med hverandre uavhengig av landegrensene.

Mehdi legger til at oppmøtested for de internasjonale mandagsturene nå er flyttet fra Grünerløkka til Tigeren uten for Oslo S, noe han tror gjør det enklere for flere å bli med på turene.

- Mer bynært enn dette kan det ikke bli og jeg håper å se mange nye ansikter i høst, konkluerer han.

Møt opp ved Tigeren utenfor Oslo S og bli med på internasjonale mandagsturer annenhver mandag.
Møt opp ved Tigeren utenfor Oslo S og bli med på internasjonale mandagsturer annenhver mandag.

Nærturgrupper i Oslo:

Skøyen/Bogstad

Bøler

Ammerud

Sognsvann

Søndre Nordstrand

Tonsenhagen

Ellingsrud

Tøyen

Furuset

Mortensrud

Hovseter

I tillegg har flere av turlagene i Akershus nærturgrupper.

Se dntoslo.no/aktivihundre


Internasjonale turer

Internasjonale søndagsturer i Oslo (hver siste søndag i måneden)

Internasjonale mandagsturer i Oslo (annenhver mandag ettermidag)

I tillegg har flere av turlagene i Akershus internasjonale turer.

Se dntoslo.no/internasjonal