Se bildene fra åpningen av Breivoll Gård i Ås

Ordfører i Ås, Ola Nordal, og Eline Øytgard Haavardsholm foretar åpningen av Breivoll Gård 31/08-19.
Ordfører i Ås, Ola Nordal, og Eline Øytgard Haavardsholm foretar åpningen av Breivoll Gård 31/08-19. Foto: Erik Odiin

Endelig! Lørdag ble Breivoll Gård offisielt åpnet. Omkring 800 mennesker - små og store - ble med på feiringen.  Vi er stolte over at så mange uttrykte glede over at DNT Oslo og Omegn nå er i gang på Breivoll Gård! Les også om planene for Breivoll.

Alle var med på aktivitetene: Padling på sjøen, pinnebrødsteking, orienteringsløype, klatretårn, natursti, vedstabling og Turboblink. Nordby skolekorps spilte så det nesten ble 17. mai-stemning. Turbo var med, og jammen ble det skikkelig trøkk da Turbo og turleder Maria med team ledet an i Turbodansen. Stall-Ragnar sørget for at mange barn (og foreldre!) fikk en tur med hest og vogn rundt på området. Den store sjokoladekaken fikk "ben å gå på" - den smakte bare godt! Og på Infostanden til DNT Oslo og Omegn kunne alle få informasjon om Breivoll Gård og DNT.

Ordfører i Ås, Ola Nordal, foretok den offisielle åpningen sammen med daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg. Eline Øygard Haavardsholm fikk æren av å klippe snoren. Ordføreren overrakte en gave fra Ås kommune til Breivoll Gård; en eik som skal få vokse seg stor og fin på tunet, altså et tuntre!

Det er mange mennesker som har jobbet hardt for at DNT skulle få drive Breivoll Gård, og mange av dem deltok på åpningsdagen. For tre år siden nedsatte Ås kommune et tverrpolitisk ad-hock utvalg. Talen som utvalgets leder, Laila Nordsveen (A) holdt på åpningen, kan leses her

Et så stort åpningsarrangement hadde ikke vært mulig uten alle de frivillige som hver og en gjorde en kjempeinnsats - frivillige fra blant andre Breivolls Venner, Fri:tid, Ås Turlag, Barnas Turlag Oslo og DNT Oslo og Omegn. 

Breivoll Gård etter åpningsdagen

Eirik Bergvoll leder arbeidet med å videreutvikle Breivoll Gård sammen med bestyrer Marit Skjerven.  Eirik forteller at Breivoll Gård i dag er åpen i helgene, mens møtelokalet Drengestua leies ut til møter og selskaper hele uka. Drengestua har fått nye møbler og teknisk utstyr, og pågangen er allerede stor. Tre lavvoer er reist, med plass til ti personer i hver. Disse kan bookes allerede nå. Kaféen er åpen søndager. I tillegg har blant andre Ås Turlag, Barnas Turlag Oslo og DNT ung Oslo aktiviteter på Breivoll Gård, som kajakk-kurs og andre kurs, utleie av kajakker, arrangementer og turer med start eller mål på Breivoll.

 Eirik forteller at planene for stedet er mange.

- På kortere sikt ønsker vi å utvide åpningstidene i kaféen og å servere søndagsmiddag til turgåere og andre som besøker stedet. Parallellt jobber vi med drivhusplanene, for vi ønsker å høste fra egen hage.

- I løpet av et års tid er planen å få på plass et kajakkanlegg ved sjøen, flere gapahuker med tilhørende bålplass, hengekøyepark, aktivitetsløype og nytt losjibygg på tunet. Når det gjelder den gule bygningen, "Brakka", er tanken at dette skal bli et senter for frivillighet. Et sted hvor frivilligheten kan samles -  Breivolls Venner, andre frivillige organisasjoner og frivillige fra DNT.

- Her er det mye å glede seg til, avslutter Eirik.

Maria, Turbo og Turbojentene ledet an i Turbodansen.
Maria, Turbo og Turbojentene ledet an i Turbodansen. Foto: Erik Odiin
Bestyrer Marit Skjerven holder tale under åpningen av Breivoll Gård.
Bestyrer Marit Skjerven holder tale under åpningen av Breivoll Gård. Foto: Erik Odiin

Skrevet av Siri G. Bekkhus 2. september 2019