Nå kan du leie kajakk på Breivoll Gård

Hva er vel bedre enn å starte en padletur herfra, fra strandområdet  ved Breivoll Gård?
Hva er vel bedre enn å starte en padletur herfra, fra strandområdet ved Breivoll Gård? Foto: Henning Hoff Wikborg

Vi har en hyggelig nyhet til alle padleglade: Nå kan du nyte en tur i kajakk fra Breivoll Gård i Ås, innerst i Bunnefjorden. Vi tilbyr leie av kajakk.

På Breivoll Gård starter du kajakkturen med å padle ut den flotte strandbukta i nordenden av friområdet nedenfor Breivoll Gård. Kajakkene ligger på stativer under trærne nedenfor det gule lille pumpehuset. Gjør deg kjent med kajakken og utstyret før turen. Mulighetene er mange for å finne seg et koselig sted å gå i land for en matbit eller kanskje for å sole seg på et svaberg...

Har du våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk, og kan tenke deg å nyte Oslofjorden gjennom en kajakktur i egen regi? Da kan du benytte deg av DNT Oslo og Omegns tilbud om å leie kajakk på Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden! 

Hvem kan leie og hvordan leie kajakk?

Kajakkleie på Breivoll Gård er et tilbud til medlemmer i DNT som har våttkort gjennom å ha deltatt på ett av våre kajakk-kurs eller tilsvarende. For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn må du

  • Være over 16 år
  • Ha våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Aldersgrensen er satt til 16 år fordi kajakkene våre er egnet for voksne, og vi anser det derfor ikke trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene.

Priser 2019

Det er to priskategorier for kajakkleie:

  1. Ungdomspris (16-30 år): kr 160 per dag (kajakkleie for ungdom er sponset av Frifond)
  2. Andre brukere (30+ år): kr 265 per dag

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Ikke-medlemstillegg kr 150,-

Ta hensyn til fuglereservatet

Ved Breivoll er det to fuglefredningsområder som det er vikitg at du som ferdes i kajakk tar hensyn til. Dette gjelder Flatskær og Tuskjær. Det er en vernesone som gjelder 50 meter rundt hver av øyene, så vis hensyn til dette, og gå heller ikke i land på disse skjærene.

Her kan du lese alt om å leie kajakk på Breivoll Gård.

Les om Breivoll Gård.  Følg Breivoll Gård på FB.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 14. august 2019