Langsua- et magisk sted som må oppleves

Foto: Juel Victor Løkstad Grande

Bli med til Langsua, også kalt Jotunheimens forgård. Her finner vi idyllisk lavfjellslandskap med vidt utsyn til Jotunheimen og Rondane. Liker du stier i åpen og trivelig fjellbjørkeskog, sildrende bekker og deilig lyng? Da har Langsua noen fine turopplevelser som venter på deg!

Eventyrlig nasjonalpark

Visste du at Langsua tidligere ble kalt Huldreheimen? Ikke så rart, kanskje, for området er både eventyrlig og ganske så magisk. Et stort område med mye uberørt natur og fine setermiljøer, gir rot til mange gode historier og eventyr! Mellom to svært kjente fjellområder, Rondane og Jotunheimen, finner du Langsua.

Langsua nasjonalpark ble opprettet i 2011 og omfatter blant annet tidligere Ormtjernkampen nasjonalpark som var landets minste. Langsua Nasjonalpark med 537 km2 er vesentlig større. Få fjellområder i Norge kan måle seg med Langsua når det gjelder frodighet høyt til fjells. Et rolig og mildt fjellandskap som er svært barnevennlig og lettgåttt.

Små, koselige selvbetjeningshytter, fine t- merkede ruter og vakre Liomseter venter på besøk fra store og små.

Opplev Langsua med DNT Oslo

I sommer kan du oppdage Langsua sammen med erfarne turledere og andre glade vandrere. Vi har fortsatt noen ledige plasser på følgende turer:

Jotunheimstien gjennom Langsua 7- 13 juli

Her går ferden gjennom spennende fjelltrakter med furumo, bjørkelier, flyer og topper. I Langsua er det frodig også høyt til fjells. Turen begynner i mykt seterfjellandskap ved den betjente DNT-hytta Liomseter og avsluttes ved storslagne Gjende. Selvbetjeningshyttene på turen er enkle, sjarmerende og velholdt. Vær rask og meld deg på her!

Gjennom vakre Langsua 15- 19 juli

Langsua fra vest mot øst er en fin variant i dette område som enda ikke er oppdaget av massene. Her ligger selvbetjeningshyttene på rad og rekke, åpent landskap som gir deg pusterom, myke stier og en avslutning på Liomseter med full service. Meld deg på her.

Trekanten i Langsua 55+ 9- 13 september

Kanskje ikke sommertur, men denne turen i september MÅ nevnes og anbefales! Vi starter på den koselige, betjente DNT hytta Liomseter og fortsetter innom selvbetjeningshyttene Haldorbu og Storkvelvbu. Det blir flotte turer ispedd gode pauser og naturfilosofiske betraktninger. Meld deg på her.

Alle fellesturene våre inkluderer transport tur/ retur Oslo og erfanre turledere som sikrer trygge ruter og veivalg underveis på turen.

Kanskje vi sees i Langsua? God tur!