Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Besøk Dovre og Rondane i sommer!

Foto: Mari Kolbjørnsrud

Har du ikke lagt alle sommerplanene ennå? Bli med til fantastiske Dovrefjell,  et utrolig fint fjellområde med rik flora og fauna, flotte moskus, villrein og vidt utsyn. De sjarmerende hyttene på Dovrefjell byr på kultur og nydelig mat. 

DNT Oslo og Omegn kan by på flere fellesturer i sommer som fortsatt har noen ledige plasser. Både seniorturer, singelturer og hytte-til-hytte turer. Kanskje finner du en tur som passer akkurat for deg?

Moskusen- et vilt og mektig dyr

Visste du at den mokusen vi har i Norge i dag, ikke stammer fra Norge? Den kommer fra Grønland og har blitt satt ut i Dovre og Sunndalsfjella. Moskusarten stammer opprinnelig fra Alaska, arktisk Canada og Grønland, og ble introdusert her i Norge første gang i 1931. Det har blitt funnet fossile ryggvirvelrester fra moskus som beviser at en type moskus har levd i Norge, men den stammen som nå bor på Dovre, er altså ikke en naturlig art her. Likevel trives mokusen godt på Dovre og gruppen består nå av litt over 200 individer.

I august har vi to forskjellige turer hvor vi håper å få se moskusen. Seniorturen Dovrefjell- Moksusafari og Snøhetta 55+ (12. -16. august) og Rondane - Dovrefjell, Moskusafari og Snøhetta (17.- 23. august) tar oss begge gjennom et vakkert naturområde med lange vidder, høye topper og (forhåpentligvis) et uforglemmelig møte med moskusen. Hvis vi er så heldige å få øye på disse mektige dyrene, holder vi god avstand. De kan muligens se harmløse ut, men kan være livsfarlige dersom de blir irriterte! Begge turene inkluderer transport tur/retur Oslo og dyktige turledere.

Singeltur i sommer?

For deg sin søker en turvenn i sommer, kan kanskje Singeltur Dovrefjell og Rondane 55-65 år, være noe? Fra 24. juli til 28. juli,  går turen gjennom et spennende område hvor vi besøker topper og vakre daler. Singelturene våre er svært populære og det er alltid sosialt og god steming! Bli med på en morsom tur til Norges eldste seterdal, Grimsdalen. Hvor det er godt å leve, vidstrakt natur, dyr på beite og gode stier. Og nydelig mat!

En god klassiker gjennom Dovrefjell

Hvert å arrangerer vi turen "Klassikeren på Dovrefjell". En firedagers tur som gir mye naturopplevelse på kort tid. Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim som ligger i frodige Stroplesjødalen er tre av grunnene til å bli med på denne turen. En svært populær tur som får fra 7. - 10 august og som det fortsatt er noen ledige plasser på. Ikke vent for lenge med å melde deg på.

Felles for alle turene våre er transport tur/retur Oslo. Erfarne turledere sikrer trygghet, rutevalg og god kunnskap underveis. Det er alltid god steming på turene våre. Velkommen på tur med oss!

PS! Dersom du vil titte på andre fellesturer og aktiviteter vi arrangerer i sommer, kan du ta ta enn titt her: 
Fellesturer i fjellet med turleder og andre aktiviteter i fjellet sommeren 2019