Ryddeuka  2019: Vi plukket  500 kg søppel!

Rusken kom og hentet søppelet da Lisbeth S. Hildremyr og alle de andre hadde plukket med seg søppel.
Rusken kom og hentet søppelet da Lisbeth S. Hildremyr og alle de andre hadde plukket med seg søppel. Foto: DNT Oslo og Omegn

Vi vil gjerne takke alle som var med og plukket søppel i Oslos skoger under Ryddeuka i uke 19. Resultatet ble 502,7 kg søppel - et både imponerende og tragisk tall. 

Ryddeuka er historie og DNT Oslo og Omegns turentusiaster har gjort en formidabel innsats med å rydde søppel ut fra Marka. Mange var i aksjon og innsatsen var fantastisk.

Prosjektkoordinator i DNT Oslo og Omegn, Lisbeth Stephensen Hildremyr, forteller at turdeltakerne plukket 502,7 kg plastemballasje, sneiper og annet skrot og rot! 

- Det er en forunderlig gåte at dette søppelet har havnet i naturen, sier Lisbeth, og ønsker at vi alle etterlever «Sammen om en renere by» heretter. Lisbeth vil gjerne takke Rusken som jobber for dette hver eneste dag, og som i Ryddeuka var en svært god samarbeidspartner. Rusken bidro med informasjon, utstyr og henting av søppel. DNT Oslo og Omegn vil fortsette å ha fokus på sporløs ferdsel, uansett hvor vi går. Det kan forresten hende at det blir Ryddeuke i 2020 også.

Lunsj i skogen

Mange av DNT Oslo og Omegn sine grupper/turer var med på Ryddeuka, blant annet elleve Nærturgrupper, en Trilletur (tur med barnevogn for småbarnsforeldre), to seniorturer med Turbussen, Osloonsdag - tur for dem fra 16-30 - denne gangen til Storhaug i Lillomarka, og alle Lek deg sprek-arrangementene for barn fra 7 - 12 år, totalt borti 400 mennesker.
Alle gjorde en suveren jobb, og det ble trukket en tilfeldig vinner blant disse gruppene. Premien var lunsj servert i skogen - til Aktiv i 100 på Søndre Nordstrand. 

Les artikkelen om Ryddeuka 2019
Les om Rusken

En av alle gruppene som plukket plast i skogen i uke 19.
En av alle gruppene som plukket plast i skogen i uke 19. Foto: Marie Stephensen

Skrevet av Siri G. Bekkhus 18. juni 2019