Veien til en aktiv bysommer

Blåmerket sti i Marka
Blåmerket sti i Marka Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Prøv turappen vår og oppdag nye turer i Marka. 

Mulighetene er mange for de som vil oppleve bynært friluftsliv i Oslo. Men dersom du ikke kjenner Marka fra før, så kan det være en voksen oppgave å grave seg ned i flere hundre turforslag.

Det kan være en oppgave som fort hever terskelen for å utnytte de fantastiske turmulighetene vi har rett utenfor dørstokken. Det er en terskel DNT Oslo og Omegn ønsker å senke og vi har derfor lansert appen «Bysommer».

- Nå finnes det ingen unnskyldninger for ikke å ta seg en tur i Marka, man trenger ikke en gang kart. Det er bare å ta fram telefonen, riste den, og vips så har du et knippe turforslag med detaljert rutebeskrivelse, forteller daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg.

- Du finner til og med bilder av turen, som inspirerer og trygt viser deg hvor du skal. Lettere blir det ikke.

Her får du en enkel gjennomgang av appen. 

Det er DNT Oslo og Omegns egne frivillige som har plukket ut de fineste småturene som Marka har å by på. Og med over 70 000 dugnadstimer i året er det ingen som kjenner Marka bedre enn dem.

Wikborg tror også at appen kan være med å skape spenning for de mer vante Marka-brukerne.

- Å se hvilken tur du får er med på å skape litt spenning. Selv fikk jeg Ravnkollen, så jeg har strengt talt ikke tid til å prate mer, sier en smilende Wikborg på vei ut døren.