Tar over Breivoll Gård

Foto: Henning Hoff Wikborg

I dag kom gladnyheten om at DNT Oslo og Omegn har inngått en 35 års avtale om å drifte Breivoll Gård.

Henning Hoff Wikborg som er daglig leder i DNT Oslo og Omegn, sier Breivoll kanskje er den mest spektakulære satsingen foreningen har hatt mot barn og unge.

– Ambisjonene våre er å skape et åpent, inkluderende friluftsområde. Et sted hvor mange mennesker kan oppleve fellesskap og aktivitet. Det skal være spennende og opplevelsesrikt, sier Hoff Wikborg.

Breivoll ligger idyllisk til innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Breivoll blir beskrevet som en fantastisk perle, kommunens indrefilet og arvesølv. Etter en over 9 år lang prosess er det nå klart at DNT skal ta over driften av Breivoll og visjonen er at Breivoll skal bli den største, viktigste og mest allsidige friluftsarenaen som er skapt for barn og unge i Norge.

– Det som gjør Breivoll så fantastisk er beliggenheten. Vi har sletter for lek og aktivitet, vi har fjorden som åpner for vannsport og like i bakkant har vi en flott skog og natur hvor man kan oppleve blåmerkede stier og en fin overgang fra sjø til skog. Man kan nesten si at hele DNT-tilbudet blir komprimert på et sted. Til og med klatring og rappellering tror vi at vi skal kunne få til her, sier Hoff Wikborg.

I løpet av året kommer det:

  • Tretopphytter
  • Kajakkbrygge
  • Lavvoer
  • Hinderløyper
  • Volleyballbane
  • Drivhus
  • Gapahuk

Åpningen skjer først i august, men allerede i sommer vil det være cafédrift på Breivoll og hele 60 kajakker er bestilt – allerede i sommer er det satt opp 16 kajakkurs.

– Den første formelle åpningen av Breivoll gård blir lørdag 31. august, men før den tid vil Breivolls venner hjelpe oss med å holde åpen cafe i helgene. Vi vil også gjennomføre aktivitetsdager og skal gjennomføre hele 16 kajakkurs der i sommer. Disse kajakkursene er det mulig å melde seg på allerede nå, sier han.

Hoff Wikborg gir honnør til Ås kommune for prosessen de har vært gjennom.

– Vi er svært glad for at vi etter en lang forhandlingsperiode har landet en avtale med Ås kommune. Ås kommune har vist stor interesse og velvillighet i arbeidet ved å komme frem til en løsning for DNT til å kunne drive stedet fremover.