Friluftstrim-dagen i Tøyenparken

Bli med på en morsom og sosial dag i Tøyenparken 15. mai. Friluftstrim-dagen er verdt å få med seg.
Bli med på en morsom og sosial dag i Tøyenparken 15. mai. Friluftstrim-dagen er verdt å få med seg. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

15. mai inviteres seniorer fra hele Oslo til den store Friluftstrim-dagen i Tøyenparken, kl. 10 - 13.

- Bli med på en morsom, aktiv og sosial sammenkomst i en av Oslos flotteste parker, sier Lisbeth Hildremyr i DNT Oslo og Omegn.

- Treningsprofilen Yngvar Andersen blir med og dyktige instruktører veileder gjennom en morsom og spenstig treningsøkt. Vi håper at mange seniorer blir med og lar seg inspirere gjennom utendørs styrke- og balansetrening midt i Oslo by, inviterer Lisbeth som er prosjektleder for Friluftstrimmen i Oslo.

Friluftstrimmen arrangeres ukentlig i 3 parker i Oslo, nemlig Torshovparken, Frognerparken og Tøyenparken. Dette tilbudet er populært med mange deltakere, og nå blir en hel dag satt av til å trimme i friluft.

- Friluftstrimmen er en veldig fin møteplass for seniorer, i tillegg til en super treningsarena. Ved å invitere til en Friluftstrim-dag ønsker vi at flere får smake på dette flotte tilbudet og at seniorer møtes på tvers av bydelene.

- Og det som er så fint er at her kan man komme som man er, om man føler seg sterk og sprek, eller ikke. Alle kan delta, uansett nivå. Også om man sitter i rullestol kan man ha glede og nytte av å være med.

Etter en god treningsøkt blir det mat og musikk i parken. Frivillige DNT-verter står for enkel og lett servering, Ali kaffe stiller med kaffe og folkemusikkgruppa «Grove Horn» avslutter dagen med en mini-konsert i parken.

- Dette tror vi blir en kjempehyggelig dag som man ikke må gå glipp av, sier Lisbeth.

Hun trekker frem den grønne profilen på arrangementet. Friluftstrim-dagen er nemlig et av våre grønne arrangementer i forbindelse med Miljøhovedstadsåret.

- Å være med på dette krever veldig lite utstyr. Vi bruker installasjoner som finnes i parken underveis i treningen, som benker og trær. Og det er bare å komme som du er.

- Kom gjerne gående, syklende, løpende, rullende med rullestol eller reis kollektivt. Og vi oppfordrer alle til å ta med egen kopp og sitteplate!


Fikk du nå en idè om hva du skal gjøre den 15. mai?

Grove Horn, ved to av dem, på Jotunheimen Fjellfestival for noen år siden.
Grove Horn, ved to av dem, på Jotunheimen Fjellfestival for noen år siden. Foto: Camilla Horten