NÆR turinspirasjon 2019

Les NÆR og få inspirasjon til turer i nærmiljøet.
Les NÆR og få inspirasjon til turer i nærmiljøet. Foto: Marius Dalseg Sætre

I disse dager kommer magasinet NÆR turinspirasjon 2019 i postkassen til DNT Oslo og Omegn sine medlemmer sammen med Fjell og Vidde. Vi håper det gir deg inspirasjon til enda flere turer.

DNT Oslo og Omegns tilbud av aktiviteter i Oslo og Akershus er nå rekordstort. Det vil du oppdage når du leser NÆR turinspirasjon 2019. 

Visste du at

  • Du kan surfe og leke blant bølger og skjær med DNT Oslo og Omegn? Ta grunnkurs i kajakk for deretter å leie en av de 70 kajakkene i lageret på Sørenga og dra på padletur på den blå fjorden mellom de grønne øyene? 
  • Kristine Stordals hjertebarn er OsloOnsdag - et tilbud om lavterskelturer i nærmiljøet annenhver onsdag fra Tigern på Jernbanetorget midt i Oslo, for alle fra 13-30 år. Kristine er turleder for OsloOnsdag og forteller at disse turene har gitt henne fantastiske turopplevelser, læring, mestringsfølelse og venner for livet.
  • I uke 19 skal alle DNT Oslo og Omegn sine turgrupper plukke søppel på turene sine. Bli med på en skikkelig vårrengjøring i skogen 6. - 12. mai.
  • Skaffer du deg DNT-nøkkelen er alle de 29 Marka-hyttene åpne for deg - hele året! Som Bekkestua på Romeriksåsene, Dølerud med klatrevegg i Østmarka, Røverhula i Lillomarka hvor du kan ha med hunden din, Jørgenhytta som ligger på Krokskogen like ved Sørsetra som har servering i vintersesongen og Halvorsenhytta i Vestmarka med den vide utsikten. 
  • Nærturene er turer på stier og grusveger som går ut fra seksten steder i Oslo og Akershus, en gang i uken. 
  • Grünerløkka er mer enn utesteder og kaffe latte. De internasjonale turene som går herfra er en vel så fin møtefplass, er Mannan Haj Mohamad, Oda Modalsli og Mehdi Maghsoudi enige om.

Hent NÆR i butikken eller les på nett

Hvis du ikke får bladet i postkassen, kan du hente bladet i Turbutikken i Storgata 3 eller i Friluftshuset på Sørenga. 


Eller du kan lese det her: NÆR turinspirasjon 2019

Skrevet av Siri G. Bekkhus 6. april 2019