Ekstratur til Jomfruland 24. mai

Jomfruland har mye å by på. Rullesteinstrendene er noe av det særegne ved denne idylliske øya.
Jomfruland har mye å by på. Rullesteinstrendene er noe av det særegne ved denne idylliske øya. Foto: May-Liss Hansen

Den populære seniorturen til Jomfruland 30. april er fullbooket, og vi har satt opp en ekstratur 24. mai. Kan det friste med rullesteinstrender, fyrhistorie, eikeskog og et hyggelig turfelleskap? Det er fortsatt ledige plasser.

Turen til Jomfruland er en heldagstur med busstransport til kystbyen Kragerø og ferge ut til Jomfruland som ligger ytterst i Kragerøskjærgården. Der blir det servering av en hyggelig utelunsj ved fyret, med kaffe og kake etterpå.

- Lunsjen er selvfølgelig hjemmelaget, og det er bare å glede seg, sier May-Liss Hansen i DNT senior Oslo. - Og kanskje blir det en tur opp i tårnet også.

Etterpå blir det tur rundt på øya, ledet av dyktige og hyggelige turledere. Man kan velge mellom en kort rusletur, en mellomlang tur og en lang tur på rundt tre timer. Turene går langs flotte rullesteinstrender, inn i eikeskogen, langs sjarmerende turveier og inn til noen skogstjern fulle av vannliljer. Alle tre turene går innom DNT-hytta Øytangen, som drives av Telemark Turistforening.

- Fotturene har tre ulike lengder sånn at alle kan være med på en tur som passer dagsformen. Sånn har vi det på alle heldagsturene våre, forteller May-Liss.

Hun oppfordrer seniorer i alle aldre til å bli med på denne turen til Telemarkskysten.

- Øya er på sitt vakreste når hvitveisteppet dekker skogbunnen i mai, og kanskje er vi heldige og får oppleve det. Men om hvitveisen er avblomstret, er det nok av naturperler på denne idylliske og langstrakte øya. Omgivelsene på Jomfruland er så sjarmerende og turen kan sterkt anbefales.