Fjellpåsketips for barnefamilier

Garantert gøy med Turboaktiviteter på fjellet!
Garantert gøy med Turboaktiviteter på fjellet! Foto: Trond J. Hansen

Ta med barna til fjells i påsken, til Liomseter eller Sota Sæter, to av de koseligste betjente DNT-hyttene i fjellet. Turboteamet er også der, og da blir det skikkelig gøy for alle barn over 4 år!

Turboteamet er et reisende aktivitetsteam for Barnas Turlag. Denne påsken er det Liomseter i Langsua og Sota Sæter i Breheimen som får besøk. 

Barna må alltid ha med minimum en voksen på aktivitetene, men forøvrig kan de voksne gå tur alene eller sammen med andre voksne. Dette aktivitetstilbudet er gratis for hyttas overnattingsgjester. Programmet blir hengt opp i resepsjonen kvelden i forveien, med mulighet for å melde seg på. 

Aktivitetene foregår fra kl 10.00-16.00 torsdag til søndag i påsken. 

Alle spiser lunsj sammen ute hver dag, og om kvelden finner Turboteamet på en hyggelig inne- eller uteaktivitet.

Turboteamet har et bredt program, og vanligvis kan dere være med på noe av dette: Snølek, aking, skiturer, slalåm, hopprenn, snøhulegraving, spikking, matlaging på bål, quiz, natursti, historiefortelling, eventyrstund, spill og tegning. Aktivitetene tilpasses været og barnas alder og ønsker.  

Påskebuss til Sota Sæter

Visste du at du i påsken kan komme deg til og fra Sota Sæter pr. tog og buss?

Sota Sæster har satt opp "BreheimExpressen" fra Otta Stasjon til Sota Sæter. Den 17. og 18 april. kl 12.00 til Sota Sæter. Dette korrensponderer greit med togene fra Oslo og Trondheim som ankommer Otta Stasjon kl. 11.30.

Bussen har retur fra Sota Sæter til Otta stasjon 21. og 22. april kl 14.00 slik at man skal kunne nå tog fra Otta til Oslo og Trondheim.

Spørsmål: Kontakt Sota Sæter på Tlf: 90263153 eller Epost: sota@dntoslo.no

Les om og meld dere på Påskebussen til Sota Sæter

Liomseter Turisthytte - her trives barna!

Liomseter ligger så vakkert til i Langsua Nasjonalpark. Kjell Arne og Hilde Grøntjernet er nytt vertskap. Akkurat nå er Kjell Arne på plass sammen med sin nå voksne datter Maria. De klargjør hytta, kan fortelle om flotte forhold, bra med snø, minusgrader om natten, og akkurat nå nydelig vær. Og værmeldingen er fin. Snart er resten av familien deres på plass også. Maria og Kjell Arne lover bålaktiviteter, påskeegg, aking, lek og skiturer. Og selvsagt god mat og innekos på kvelden. Liomseter har 40 senger fordelt på 2-, 3- og 4-sengs rom.

 Turboteamet er på plass torsdag til søndag med masse morsomme aktiviteter for barna.

Om vinteren er det ikke bilveg inn til hytta. Kontakt vertskapet for informasjon om adkomstmulighetene. 
Spørsmål og bestilling av opphold, send en e-post til: liomseter@turistforeningen.no

Les mer om Turboteamet til Liomseter i påsken, 18. - 21. april 2019

Følg Liomseter Turisthytte på FB - her har Maria, eller Villmarksjenta, som hun også er kjent som, postet mange spennende innlegg med fine bilder til. Da Maria var 15 år gammel gikk hun sin første lange tur i Langsua Nasjonalpark. Det var denne turen som endte opp som dokumentar på TV2. Og det var denne turen som gjorde at hun besøkte Liomseter for første gang. Siden har hun vært her mange ganger, og denne påsken åpner hun og familien dørene til Liomseter som vertskap for første gang. Maria håper riktig mange ønsker å tilbringe påsken på Liomseter, enten det er på dagsbesøk eller som overnattingsgjest.

Les mer

Om Liomseter turisthytte i Langsua på UT.no og på Liomseter sin hjemmeside.

Sota Sæter - koselig setertun og påskemoro

Sota Sæter består av ti bygninger på et flott setertun med et miljø preget av lunhet og varme, ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Her er det tilsammen 86 senger, fordelt på 1-, 2-, 4- og 7-sengsrom samt sovesal. Vertskapet serverer god mat laget på lokale råvarer.

Det er Ove og Silje Lilleengen som driver Sota Sæter. På vinterstid tilbyr de turer med kjentmann, fatbikeløype, hundekjøring, villmarkscamp for barn, i tillegg til at dere kan låne akebrett og romperacere. Dessuten er det et flott løypenett for langrenn i området rundt Sota Sæter. Her kan dere bare spenne på dere skiene og legge ut på tur!

Sota Sæter nås med tog, buss og taxi, eventuelt egen bil helt frem til hytta. 
Bestill overnatting på Sota Sæter: sota@dntoslo.no


Når Turboteamet kommer til Sota Sæter, er opplegget det samme som på Liomseter, og tilbudet er gratis for dem som bor på hytta.
Les mer om Turboteamet til Sota Sæter i Breheimen i påsken, 18. - 21. april 2019

Les mer

Om Sota Sæter turisthytte i Breheimen på UT.no og på Sota Sæter sin hjemmeside.
Følg Sota Sæter på FB

Kanskje blir påsken på Liomseter eller Sota Sæter barnas drømmepåske?

God påske!

Skrevet av Siri G. Bekkhus 11. april 2019