Legg vinterferien til fjells

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vinterferien nærmer seg med stormskritt. Her finner du familietilbudet på de betjente hyttene i fjellet.

I Breheimen har Ove og Silje Lilleengen tatt over som bestyrere på Sota Sæter. Skjåkværingene har store planer for aktivitetstilbudet og allerede 22. februar starter Pudderfest i Breheimen. Der tar kjentmann Mats deg med på nye topper hver dag. Til vinterferien vil det også bli kjørt opp en 18-km lang rundløype tilpasset fatbike, hundekjøring og skiskøyting.

Spesielt hundespannkjøringen tror de er et tilbud som vil treffe godt.

– Det er Skjåks svar på Lars Monsen som vil drifte hundekjøringen og det er turer vi kan tilpasse til alle typer folk og vi legger opp turen etter gjestenes ønsker, forteller Ove Lilleengen.

Fjellbarnevakt

Nytt av året på Gjendesheim ​​​​​​​er at man vil kunne benytte seg av fjellbarnevakt. Hver helgedag fra lørdag 23. februar til og med søndag 7. april vil lekne, ansvarlige, omsorgsfulle og supertrivelige Cecilie Øien ta med unger fra 5 til 10 år på fjelleventyr rundt Gjendesheim mens mor og far er på tur. Aktivitetene vil bli lagt opp etter barna, vær og føre. Cecilie har lang erfaring fra friluftsbarnehage og elsker ski, aking, snøleik, pilking – og en varm kopp kakao eller ei god bok når små kropper trenger hvile og påfyll. 

Som alltid har Gjendesheim et vell av vinteraktiviteter. Guida toppturer, skredkurs og leie av fatbike er bare noe av det som står på programmet.

Turboteamet tar turen til Fondsbu

Turboteamet sett kursen noen lengre vest og blir å finne på Fondsbu ​​​​​​​i vinterferien. Turboteamet inviterer Fondsbu sine gjester med på snølek, skiturer, kos rundt bålet og eventyrstund i det mektige terrenget rundt hytta. De voksne kan delta på aktivitetene sammen med barna eller gå tur alene eller sammen med andre voksne. Barna må imidlertid alltid ha med en voksen på aktivitetene. Programmet tilpasses etter været, barnas alder og ønsker. Neste dags aktiviteter blir annonsert kvelden i forveien etter en fantastisk tre-retters middag servert av den lerkeglade Solbjørg Kvålshaugen.

Vinterferie i villmarka

Vinterferien er en fantastisk tid i Femundsmarka. Dette er et område som er lettgått vinterstid og har mer enn nok med snø. Femunden som ligger islagt og muligheter for isfiske i Revlingsjøene, bare en times skitur fra hytta. Snaufjellet lokker bare et steinkast fra Svukuriset med fast og fin snø. Det er mange fine dagsturmuligheter fra Svukuriset og det er en fordel med litt breie ski, gjerne fjellski, da det er få skuterspor i området.