Nye bestyrere med vind i seilene

Pudderfest i Breheimen er en av mange nyheter fra Sota Sæter i år.
Pudderfest i Breheimen er en av mange nyheter fra Sota Sæter i år. Foto: Sjur Mork

Ove og Silje Lilleengen har store planer for det kommende året på Sota Sæter i Breheimen og vil satse stort på aktiviteter rundt Sota Sæter.

Den offensive innstilingen var en av grunnene til at valget falt på ekteparet Lilleengen da de søkte på jobben som bestyrere på Sota Sæter. Og ekteparet fra Skjåk har ikke hvilt på laurbærene etter at de tok over bestyrerjobben på den tradisjonsrike hytta.

Før vinterferien starter den 15. februar lanserer de en 18 kilometer lang rundløype for fatbike-sykling, hundekjøring og skiskøyting.

– Vi ønsker å ha noe for hele familien. Nå kan mor dra på topptur, far på fatbike og ungene på hundespanntur. I teorien vil det bli to løyper så de forskjellige aktivitetene ikke ødelegger for hverandre. Langs løypa vil det også bli pilkehull, slik at man kan fiske seg rundt vannet, sier Silje Lilleengen.

Spesielt hundespannkjøringen tror de er et tilbud som vil treffe godt.

– Det er Skjåks svar på Lars Monsen som vil drifte hundekjøringen og det er turer vi kan tilpasse til alle typer folk og vi legger opp turen etter gjestenes ønsker. Løypen vi har sett for oss blir en blanding av kjøring gjennom skog for så å komme ut på Liavatnet og få den gode viddefølelsen. Der kan man se opp på mektige Tverrådalskyrkja og få den skikkelig gode villmarksfølelsen, sier Ove Lilleengen.

– Så vidt vi vet er vi den første hytta i DNT-systemet som kan gi det tilbudet vi har fått på plass nå. Litt av målsetningen vår er å komme med nye tanker og ideer som kan trekke folk til DNT. Det er viktig for oss å utnytte vintersesongen godt, for vinterstid er Skjåk virkelig enestående. Sota Sæter er en veldig tilgjengelig hytte som krever lite av de reisende for å oppleve det. Vi har helårsvei og vi har strøm, så de er veldig tilrettelagt for gjestene.

Ove og Silje Lilleengen har store planer for Sota Sæter.
Ove og Silje Lilleengen har store planer for Sota Sæter.

Ekteparet som er fra Skjåk gleder seg til å vise fram kvalitetene området har.

– Skjåk er ikke akkurat kjent for turisme, men potensialet er der. Her har vi alt fra høye tinder til åpne flyer, vi har alt man kan ønske seg, sier han entusiastisk.

Leder for hytter og ruter i DNT Oslo og Omegn, Jan Erik Reiten, skryter av det nye bestyrerparet på Sota Sæter.

– Sota Sæter er en av de fineste plassene vi har og er en plass som vi bestandig har trodd har litt større potensiale enn det vi har klart å få ut. Å skape aktivitet rundt hytta tror vi er litt av nøkkelen til det og det er litt i tida. Folk ønsker aktiviteter. At det ønsker å skape et så bredt spekter av aktiviteter er kjempeartig og jeg tror den bredden vil være litt av styrken deres. De spesialiserer seg ikke bare på en ting, men ønsker å satse på mye forskjellig som hele familien kan være med på, sier Reiten.