Grønn fredag på Friluftshuset 23.11.

Kanskje har du et par ski å bytte inn?
Kanskje har du et par ski å bytte inn? Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? 23. november kan du bytte inn friluftsutstyret du selv ikke trenger og samtidig gjøre et skikkelig godt kupp. Miljøvennlig!

DNT ung arrangerer igjen suksessen Grønn Fredag – en motpol til kjøpehysteriet på Black Friday. Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker?

Byttedag

Grønn fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp.
DNT ung og POW Norge lanserte i fjor «Miljøvettreglene». Det er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig, og DNT ung Oslo ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes.

Fredag den 23. november inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær et nytt liv!

Slik fungerer konseptet

1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe tilbake er du selvsagt velkommen til å gjøre det.
2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden eller ikke. Kanskje har en mulig kjøper spørsmål om ditt produkt.

Husk at alt av klær og utstyr som leveres må være helt og rent.

Hvor: Friluftshuset på Sørenga, Sørengakaia 124, Oslo
Når: 23. november kl 16:00-19:00.  
Pris: Det er gratis å delta.

Innlevering: De som ønsker å bytte eller selge klær bør helst komme med dem innen kl. 15:00 fredag 23. nov. Det vil likevel bli mulighet for å komme med klær man vil bytte også i løpet av kvelden.

Det som ikke ble solgt/byttet: Ubyttede bytteklær som ikke blir hentet innen kl 1930 samme kveld blir gitt til veldedige formål. Klær som ikke blir solgt fra vippsstativet blir stående til salgs i tursenteret på Sørenga i en måned etter Grønn Fredag. Usolgte klær som ikke blir hentet innen dette blir gitt til veldedige formål.

Les mer

om Grønn Fredag på dnt.no/grnn-fredag
og om Miljøvettreglene på   dnt.no/miljovett
Se Grønn fredag på fb
Les hele programmet for OMBRUKSUKA 2018 - 17.-25.november - fra Ombruk Oslo, Oslo kommune.

DNT ung Oslo ønsker med dette at brukte ting skal få nytt liv.
Og husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr!

Artikkelen er oppdatert 19. november 2018.

Jakken du ikke bruker lenger kan få nytt liv hos en ny eier.
Jakken du ikke bruker lenger kan få nytt liv hos en ny eier. Foto: Eivind Haugstad Kleiven
Grønn fredag på Friluftshuset.
Grønn fredag på Friluftshuset. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 13. november 2018