To nye turgrupper i Bærum

Tirsdagstur til Kolsås.
Tirsdagstur til Kolsås. Foto: Marius Dalseg Sætre

Bærum Turlag har tilbud til to nye grupper: DNT ung Bærum inviterer unge med på tirsdagsturer, hytteturer og uteovernattinger. Og alle som er hjemme fredager og vil ut på tur kl. 11, kan bli med Aktiv i 100 i Bærum på tur i nærmiljøet. Velkommen med!

DNT ung Bærum - for deg mellom13 og 30 år

Den nye ungdomsgruppa har valgt å starte med Ung tirsdag. De møtes ved Sandvika bussholdeplass kl. 17:00 og tar felles kollektivtransport til turstart, som er ulike turmål rundt i Bærum. Her ser du de to neste turene:

2o. november blir det båltur til Nedre Gupu - med båltenning på forskjellige måter og popping av popcorn på bål. 
4. desember blir det Mat på primus-tur. Dette blir skikkelig kult med praktisk workshop om hva kan du lage på en gassbrenner, hvordan du tenner en gassbrenner og til slutt koser vi oss med maten vi har laget - digg turmat!

Turene er gratis, men deltakerne må betale for egen bussbillett.

Nå i starten er det fire ungdomsturledere som sitter i prosjektgruppa for DNT ung Bærum, og alle er utdannet gjennom Bærum Turlags grunnleggende turlederkurs, forteller Ellen Næsje i BærumTurlag. I 2019 planlegger de helgeturer, hytteturer og uteovernattinger, kanskje kajakk og klatring også. 

- Innholdet i tilbudet er det DNT ungdommen selv som skal skape, sier Signe Riemer-Sørensen, styremedlem i Bærum Turlag. Hun anbefaler alle i målgruppen om å holde av 12. januar for da vil det bli et stort oppstartsarrangement på Nedre Gupu.

Hvis du ønsker å være med i prosjektgruppa, er du velkommen til å kontakte Bærum Turlag. Eller tips unge du kjenner om muligheten.

Les om tirsdagsturene med DNT ung Bærum. 
Bli med i gruppa DNT ung Bærum på fb

Aktiv i 100 - for deg som vil ut på tur fredag formiddag


Hvis du er hjemme fredager og gjerne kunne tenke deg å gå en tur sammen med andre, ja, da ønsker Bærum Turlag deg velkommen med på Aktiv i 100-tur som går hver fredag - i nærmiljøet. Det er bare å møte opp kl. 11:00 på parkeringen på Steinsskogen Gravlund, på den innerste parkeringsplassen. Det er tre turledere med hver gang som viser vei på fine stier og turveier omkring Dælivann, Kolsås og i Bærumsmarka. Disse turene varer i 2-3 timer, og på langturen den siste fredagen i måneden opptil fem timer.

- Husk gode sko og ta med en dagstursekk med matpakke, sier Marit Karlsen som er turleder på Aktiv i 100-turene i Bærum Turlag. -Vi spiser som regel ute på disse turene, men det er også lurt å ta med noen kroner/annen betalingsmulighet i tilfelle vi går inn et sted. I ruskevær er det veldig hyggelig å ta matpausen på en Markastue. Ellers hender det også at vi tenner bål og serverer bålkaffe, legger hun til før hun ønsker enda flere velkommen med på fredagsturene!

Kanskje det beste av alt: Det er koster ingenting å være med på Aktiv i 100-turene.

Les mer

Her finner du informasjon om Aktiv i 100-nærturene i Bærum, sortert på dato.
Her finner du mer informasjon om Aktiv i 100 og Bærum Turlag.
Bli med i FB-gruppa Aktiv i 100 med Bærum Turlag.

Finn andre Aktiv i 100 turer i DNT Oslo og Omegn.

Fra månedens tur i oktober.
Fra månedens tur i oktober. Foto: Astrid Rogstad

Skrevet av Siri G. Bekkhus 16. november 2018