Lær deg kart og kompass i løpet av en kveld

Vi i DNT anbefaler at du har med deg kart og kompass når du skal på fjelltur.
Vi i DNT anbefaler at du har med deg kart og kompass når du skal på fjelltur. Foto: Marius Dalseg Sætre

Våre 3-timers kurs i bruk av kart og kompass er så populære at vi har satt opp enda flere - i Storgata 3 og på Friluftshuset, Sørenga. Kart og kompass-kurs tar du for egen sikkerhets skyld og fordi turen blir morsommere når du kan se hva topper, vann og annet du passerer heter.

Når du skal på tur i fjellet er det helt nødvendig at du kan kart og kompass. For din egen sikkerhets skyld. Men turen blir også mye mer interessant og lærerik når du kan følge med i terrenget og på kartet og se hva toppene du passerer heter, hvor høye de er, osv. Skal du bare en liten tur i skogen, er det også både lurt og morsomt å følge med på kartet; det gir en trygghet å vite hvor på kartet du er og det er fint å vite hvor du skal gå videre. 

Velg mellom Friluftshuset og Storgata 3

Det har vært så stor pågang på kart og kompass-kursene at vi nå har satt opp dobbelt så mange! Det har vi kunnet gjøre ved å legge noen av kursene til Bystua i Friluftshuset på Sørenga. Friluftshuset ligger nesten helt ute ved Sjøbadet på Sørenga, bare ti minutters gange fra Oslo S. Resten av kursene arrangeres i Storgata 3 i Oslo sentrum.

Kursene er åpne for alle

Kart og kompass-kursene er for nybegynnerere og er åpne for alle. Du trenger trenger altså ikke å ha forkunnskaper om kart og kompass for å være med på kurset. Kursene arrangeres på kveldstid, over tre timer og de koster ikke mye - kr 300,- for medlemmer i DNT og kr. 400,- for dem som ikke er medlemmer. I  løpet av kvelden får du en god innføring i bruk av kart og kompass.

Kursdatoer

På Sørenga er det pr. 21. november 2018 satt opp disse kursdatoene: 8. januar og 21. mai 2019

I Storgata 3 i Oslo: 6., 12. og 21. februar og  5. mars og 25. april 2019.

Les om Kart og kompass-kursene og meld deg på den datoen som passer best for deg:

3-timers kart og kompass-kurs

Turen blir morsommere når du kan følge med på kartet.
Turen blir morsommere når du kan følge med på kartet. Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Helle Andresen
Foto: Sandra Lappegard

Artikkelen ble første gang publisert 6. november 2018. Oppdatert 20.11.18.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 20. november 2018