Nattevandring i Oslo: Bli med å gå eller bli med som frivillig

Ta med hodelykt og bli med i lyslenken opp Ekebergåsen 27. okt. - for FNs bærekraftsmål.
Ta med hodelykt og bli med i lyslenken opp Ekebergåsen 27. okt. - for FNs bærekraftsmål. Foto: Norad

27. oktober går vi sammen opp Ekebergåsen for FNs bærekraftsmål! Bli med å gå. Eller meld deg som frivillig for DNT Oslo og Omegn - vi skal bemanne bærekraftstasjonene i løypa. 

Bli med på en magisk tur opp Ekebergåsen i Oslo! Store og små inviteres til å vandre sammen for FNs bærekraftsmål. På toppen blir det gratis utendørskonsert. Nattevandringen starter kl. 19:00 og konserten kl. 21:00.

Nattevandringen går i tre løyper over Ekebergåsen og er en kampanje for å synliggjøre FNs 17 bærekraftsmål. Mange tusen nordmenn ulike steder i landet har allerede deltatt på nattevandringer for bærekraftsmålene. Nå er det endelig Oslo sin tur! Arrangementet og konserten er gratis og basser perfekt for både små og store. Ta med hodelykt. Turen har et offisielt startskudd kl. 19.00, men det er selvsagt mulig å starte tidligere eller senere på kvelden. Gratis konsert med Lars Vaular og Arif begynner kl. 21.00.

DNT Oslo og Omegn trenger frivillige til vandringen

For å guide alle trygt gjennom løypa og frem til destinasjonen på Svenskesletta trenger vi frivillige som kan være med å bemanne de 17 bærekraftsmålene som er plassert ut i løypa i form av lyskuber. For de som bidrar som frivillige er det oppmøte for briefing klokken 1700 og vi regner med å være helt ferdige klokken 2300. De frivillige vil få muligheten til å overvære selve konserten med Lars Vaular og Arif klokken 2100 på Svenskesletta. Dessuten vil dere få en takk for hjelpen i form av en DNT-lue fra Devold eller en hodelykt. Vi håper mange vil være med på å bidra til tidenes beste Nattevandring!

Her kan du melde deg som frivillig til Nattevandring i Oslo

Foredrag om bærekraftsmålene og Nattevandring

Ønsker du å vite litt mer? Kom på foredraget "Sammen for FNs Bærekraftsmål - Nattevandring" som holdes i Bystua på Friluftshuset på Sørenga tirsdag 16. oktober kl. 17:30 - 18:30. Dørene åpner kl. 17:00. 

Seniorrådgiver og kampanjeleder Marte Lid fra Norad og seniorrådgiver og arrangementsansvarlig Vegard Bjørtuft fra Gambit kommer for å snakke om hvordan vi skal greie å nå bærekraftsmålene i løpet av tolv år og hvordan nattevandring spiller en viktig rolle for å skape oppmerksomhet rundt dette. 

Les mer om foredraget Sammen for FNs bærekraftsmål og nattevandring

Miljøhovedstaden og bærekraftmålene

FNs 17 bærekraftsmål er den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Målene gjelder alle land i verden, inkludert Norge.

Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, og retter da et særlig fokus mot bærekraftmål nummer 11: Bærekraftig byutvikling.

For å nå målene, må vi ha kunnskap om målene, og Verdens vakreste nattevandring - Nattevandring i Oslo, er første skritt. Verdens vakreste nattevandring er en del av en opplysningskampanje i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid.

Les mer

Les om nattevandring på Norads hjemmesider: Nattevandring 2018: Oslo
Les om Nattevandringen på FB: Nattevandring i Oslo 27. oktober

Arrangører

DNT Oslo og Omegn er stolt samarbeidspartner sammen med Norad,  Oslo kommune, Ekebergparken og Røde Kors.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 12. oktober 2018