Det nærmer seg Nattevandring i Oslo

Ta med hodelykt og bli med i lyslenken opp Ekebergåsen 27. okt. - for FNs bærekraftsmål.
Ta med hodelykt og bli med i lyslenken opp Ekebergåsen 27. okt. - for FNs bærekraftsmål. Foto: Norad

Ta på hodelykt og bli med å gå opp Ekebergåsen lørdag 27. oktober - for FNs bærekraftsmål. På toppen får du høstens kuleste utendørskonsert med Lars Vaular og Arif - helt gratis!

Bli med på en magisk tur opp Ekebergåsen i Oslo lørdag kveld! Store og små inviteres til å vandre sammen for FNs bærekraftsmål. Med hodelykter på lager vi en vakker, lang lyslenke oppover åsen og minner på denne måten Oslos befolkning på at vi fortsatt har en jobb å gjøre! Undervegs passerer vi vakre lysinstallasjoner hvor vi lærer mer om bærekraftsmålene. På toppen blir det gratis utendørskonsert - med Lars Vaular og Arif - her blir det garantert fantastisk stemning!

Nattevandringen går i tre løyper over Ekebergåsen og er en kampanje for å synliggjøre FNs 17 bærekraftsmål. Mange tusen nordmenn ulike steder i landet har allerede deltatt på nattevandringer for bærekraftsmålene. Nå er det endelig Oslo sin tur! Arrangementet og konserten er gratis og basser perfekt for både små og store. Ta med hodelykt og kle deg etter været. 

Både vandringen og konserten er gratis

Nattevandringen har offisielt startskudd kl. 19.00, men det er selvsagt mulig å starte tidligere eller senere på kvelden. 
Gratis konsert med Lars Vaular og Arif på Svenskesletta begynner kl. 21.00.

For deg som vil få opp pulsen, starter turen ved bunnen av Ekebergåsen i Konows gate. Dersom du ønsker en enklere tur, kan du begynne ved ekeberg camping eller Ekeberg idrettsplass og gå grusveien inn til konsertområdet.

Frivillige fra DNT Oslo og Omegn bemanner bærekraftstasjonene i løypa

For å guide alle trygt gjennom løypa og frem til destinasjonen på Svenskesletta vil frivillige fra DNT Oslo og Omegn være med å bemanne de 17 bærekraftsmålene som er plassert ut i løypa i form av lyskuber. 

Miljøhovedstaden og bærekraftmålene

FNs 17 bærekraftsmål er den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Målene gjelder alle land i verden, inkludert Norge.

Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, og retter da et særlig fokus mot bærekraftmål nummer 11: Bærekraftig byutvikling.

For å nå målene, må vi ha kunnskap om målene, og Verdens vakreste nattevandring - Nattevandring i Oslo, er første skritt. Verdens vakreste nattevandring er en del av en opplysningskampanje i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid.

Les mer

Les om nattevandring på Norads hjemmesider hvor du også finner kart over de tre løypene: Nattevandring 2018: Oslo
Les om Nattevandringen på FB: Nattevandring i Oslo 27. oktober

Arrangører

DNT Oslo og Omegn er stolt samarbeidspartner sammen med Norad,  Oslo kommune, Ekebergparken og Røde Kors.

Utsikt mot Sørenga fra Ekebergåsen.
Utsikt mot Sørenga fra Ekebergåsen. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Artikkelen er oppdatert 25.10.18.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 20. oktober 2018