Foredrag: Tang og tare - fremtidens mat

Så fargerik og innbydende kan maten bli - lær om å bruke tang og tare i maten.
Så fargerik og innbydende kan maten bli - lær om å bruke tang og tare i maten. Foto: Catxalot

23. oktober kl. 18:30 inviterer vi til foredrag i Bystua på Friluftshuset om hvordan du kan bruke tang i turmaten og i hverdagen.

Lyst til å lære noe nytt; freshe opp matfatet med tang?

Linnea Sjögren og Jonas Pettersson har begge en stort interesse for havet og mat. De har startet egen bedrift, og sammen plukker de tang fra Bohuskysten i Sverige som de selger til restauranter og butikker. De legger stor vekt på å høste av havets goder for hjemmebruk på en slik måte at tangen vokser ut igjen. De holder også kurs og events om tang og mat. Og tirsdag 23. oktober er vi så heldige å få besøk av dem når de holder foredrag på Friluftshuset.

Linnea og Jonas forteller om ulike tang og tare, hvordan de vokser og hvordan de forplanter seg, om næringsinnholdet og sesongene for sanking. Sist men ikke minst får du lære hvordan du kan tilberede tang og bruke den mer aktivt på matfatet. 

Når: kl 18.30. Dørene åpner kl 18.00.
Hvor: Bystua, Friluftshuset på Sørenga like ved Operaen og Oslo Sentralstasjon.
Pris: Kr. 100,-  pr. pers. Åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer.
Spørsmål om foredraget: Kontakt Friluftshuset på friluftshuset@dntoslo.no eller tlf. 2282 2800 / 02.

Les mer

Les mer om og meld deg på foredraget Tang og tare - fremtidens mat
Les om foredraget på FB
Les om Linnea Sjögren og Jonas Pettersson og tangbedriften deres.
Les om Friluftshuset, en del av DNT Oslo og Omegn.

Linnea Sjögren og Jonas Pettersson kommer til Bystua på Friluftshuset.
Linnea Sjögren og Jonas Pettersson kommer til Bystua på Friluftshuset. Foto: Catxalot
Du får gode tips til hvordan du kan bruke tang i maten.
Du får gode tips til hvordan du kan bruke tang i maten. Foto: Catxalot

Skrevet av Siri G. Bekkhus 11. oktober 2018