Ullensaker Turlag åpner 20 km nymerkete stier søndag kl. 11

Fra tidligere tur i Åsmarka, før nymerkingen.
Fra tidligere tur i Åsmarka, før nymerkingen. Foto: Ann-Mari Grøndalen Lund

Ullensaker Turlag inviterer til åpning av 20 km nymerkete turstier i Åsmarka. Ordføreren kommer og klipper snoren, alle får jubileumsbøff og kanskje blir det flere overraskelser!

Ønsker du å bli bedre kjent på de flotte stiene i Åsmarka? Da er du velkommen søndag 16. september kl. 11:00 ved Åssand. Ullensaker Turlag har stått for nymerking av 20 kilometer turstier.åpnes 20 kilometer nymerkede turstier.

Ordføreren vil stå for snorklipping og den offisielle åpningen av turstiene. Deretter går turen ned til gravhaugene ved Skinnfellholtet. hvor Ullensaker Historielag fortelle om gravhaugenes historie og historien bak navnevalget på de nye skiltene som er satt opp. Dette er også en markering av at DNT fyller 150 år i år, og derfor får alle Jubileumsbøff. Kanskje dukker det opp andre overraskelser også?

Velg mellom kort og lang tur

Deretter blir det arrangert en kort og en lang tur i de nymerkede turstiene. Den korte blir på ca 3 km og den lange mellom 10 og 13 km. Den korte turen går på fin tursti, men egner seg desverre ikke for barnevogn. Den lange turen går i delvis kuppert terreng.

Dette er en fin mulighet til å bli kjent med de flotte merkede stiene i området. Arrangementet vil antakelig ta ca 4,5 timer inklusive pauser for de som blir med på den lengste ruta.

Det er ikke krav om medlemskap i DNT for å delta på turen – alle er velkomne!

Les mer

Les om DNT jubileumstur i Åsmarka med åpning av nymnerkede stier
Les om Ullensaker Turlag, et av de elleve lokale turlagene i DNT Oslo og Omegn.

Ullensaker Turlag arrangerer mange turer. Her fra tur til Hovinfjellet.
Ullensaker Turlag arrangerer mange turer. Her fra tur til Hovinfjellet. Foto: Ullensaker Turlag

Skrevet av Siri G. Bekkhus 13. september 2018