Din drømmetur?

Trolltunga. Odda i Hordaland
Trolltunga. Odda i Hordaland Foto: Martin Grøtli

Turledernes drømmetur er et nytt konsept i år, der noen av våre dyktige turledere får guide deltakerne gjennom SIN drømmetur.

Drømmer du om å oppleve ville fjell og kjente landemerker som Trolltunga? Eller lengter du etter Rondanes høye tinder og flotte daler? Vil du gå opp den ville og vakre Aurlandsdalen med tilhørende ølsmaking hos lokale bryggeri. Eller vil du synge deg gjennom Jotunheimen? Vi har gitt et knippe av våre kjære turledere frie tøyler til å komponere sine egne drømmeturer og resultatet ble intet mindre enn svært overraskende.

Turleder Stein Erik Løvgreen
Turleder Stein Erik Løvgreen Foto: Stein Erik Løvgreen

Stein Erik har vært turleder for DNT siden 1974. Nå tar han deg med et av sine favorittområder: Rondane og Dovrefjell.

- Min drømmetur har alt hva man kan drømme om, fastslår Stein Erik som ikke kan vente med å vise deg Rondanes høye tinder og flotte daler og Dovrefjell med sitt store utsyn og høye himmel.

Turleder Stig Solberg
Turleder Stig Solberg Foto: Stig Solberg

Stig Solberg har på kort tid blitt en veldig engasjert turleder for DNT Oslo og Omegn. Noe annet som engasjerer Stig er sykling, storslått vestlandsnatur og kvalitetsøl. Hva er vel da mer naturlig enn å sykle Rallarvegen, gå opp vakre Aurlandsdalen, samt besøke Ægir Bryggeri og i Flåm og Finse 1223 Microbryggeri.

Torbjørn Aas
Torbjørn Aas

Den 2. august legger turleder Torbjørn Aas ut på sin drømmetur. Med seg har han en dirigent og sammen med turfølget skal de synge seg fra tind til tind i Jotunheimen. Så om du er du glad i sang og friluftsliv er det ingen andre steder du bør være den første uka i august.

Steinar Lauritzen
Steinar Lauritzen Foto: Steinar Lauritzen

Sistemann ut er Steinar Lauritzen. Da han fikk skissere sin egen drømmetur falt valget på Hardangervidda. Steinar vil ta deg med til kjente landemerker som Trolltunga og vise deg selve veiviseren på Hardangervidda, Hårteigen. Sandfloegga, Viddas høyeste isfrie topp, er også en del av det rikholdige programmet Steinar har snekret sammen.

Turkonsulent i DNT Oslo og Omegn, Claudia von Gostomski, forteller at hun mildt sagt ble overrasket over turprogrammet turlederne presenterte da det ble klart at de skulle få kreativ frihet.