Sommerfjellet er offisielt åpent!

Sommeråpning 2018 på Gjendesheim
Sommeråpning 2018 på Gjendesheim Foto: Oda Lundekvam By

Lørdag 30. juni markerte DNT Oslo og Omegn fjellhyttene for offisielt åpnet for sommeren. Med drømmevær og historiske markeringer lokket det mange til fjells, og hyttene melder om fortsettende drømmeforhold hele uka.

Hele Norge har vært preget av høye temperaturer, og fjellet er intet unntak. Det er snøfritt de fleste steder og DNT oppfordrer de som lengter etter sommer i fjellheimen til å reise med en gang. Det er bart og fint på stiene og flotte forhold for fotturer. 

- Tar du hensyn til vær og føre, kan du få veldig fine turer allerede nå tidlig i sesongen. Mye av snøen har smeltet, men husk å alltid sjekke forholdene og planlegge godt i forkant før du begir deg ut på tur, oppfordrer Nils Øveraas, generalsekretær i DNT. 

Lurer du på hvordan forholdene er i fjellet? Sjekk førermeldingene før du reiser.

Åpnet Historisk Vandrerute Jotunheimen

Årets sommeråpninger feiret DNTs 150-årsdag med blant annet retro-tema og åpning av Historisk Vandrerute Jotunheimen. På Gjendesheim Turisthytte var både assisterende riksantikvar, fylkespolitiker og DNTs generalsekretær til stede for å markere åpningen.

- Historiske Vandreruter er et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren for å ivareta og få oss til å bruke de gamle ferdselsveiene våre. Vi er veldig stolte av å være en del av dette arbeidet, sier Øveraas. 

Skuespiller Endre Skjåk og folkemusiker Tone Jorunn Tveito fortalte kulturhistoriske beretninger om Jotunheimen på arrangementet. Gjestene ble også overrasket med en "dåp" av lille Gjendine Blessom, nesten 150 år etter seterjenta Gjendine Slålien ble født i samme område.