Kjøp og selg brukte friluftsklær i  Storgata 3

I Storgata 3 står det nå et eget vipps-stativ, et stativ med brukte turklær, som et rimeligere og mer miljøvennlig alternativ til å kjøpe nytt.
I Storgata 3 står det nå et eget vipps-stativ, et stativ med brukte turklær, som et rimeligere og mer miljøvennlig alternativ til å kjøpe nytt. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Tursenteret i Storgata står det et stativ med brukt turutstyr hvor du enkelt og greit vippser den forrige eieren. Supert for deg som er på utkikk etter rimelige friluftsklær eller som ønsker å kvitte deg med noe du ikke bruker lenger.

Konseptet er såre enkelt: Har du friluftsklær som du ikke bruker lenger? Ta turen innom Storgata 3 med det rene plagget, fyll ut et skjema som du får av betjeningen, fest det på plagget og heng plagget fra deg på stativet. Så ser personalet i Tursenteret til at det vipses til riktig person når klærne får ny eier.

Johanne Grue Reiten er leder i DNT Ung og har sommerjobb som turveileder i Tursenteret. Hun var selv med på å starte opp Grønn Fredag og gleder seg stort over at dette nå blir et fast tilbud i Storgata 3. 

— Vipps-stativet er for alle de som har klær som ligger i boden og støver ned. Enten fordi klærne ikke passer, fordi man ikke liker fargen eller de ikke er i bruk lenger av andre grunner. Det finnes mange klær som er bra nok og som burde brukes. Så sett en pris på plagget selv, heng det fra deg her og så skal du se at plagget får et nytt liv, sier Johanne. 

Brukte klær går gjerne for en rimeligere penge, så dette er et gunstig tilbud for folk som er ferske i friluftslivet og trenger litt utstyr. Dessuten er dette er en uhyre enkel måte å bidra til langtidsbruk av utstyr på, avslutter Johanne. 

Saken fortsetter under bildekarusellen. 

I Norge omsettes det sportsutstyr for mer enn 30 prosent av gjennomsnittet i Europa per innbygger, og sportsbransjen hadde nesten en dobling av omsetningen fra 2006 til 2016. I 2016 ble det solgt sportsutstyr for over 15 milliarder kroner i Norge. 

Juel Victor Løkstad Grande er fagsjef for varesalget i Tursenteret. Han er glad for at de har fått på plass vipps-stativet. Han tror dette vil bli et viktig supplement til å kjøpe nytt. 

— Det var DNT Ung som solgte inn ideen til oss og vi er glade for å få på plass et miljøvennlig tiltak av denne sorten. Jeg tror dette kan bidra til at folk tenker over hva de har bruk for og gjerne kjøper brukt dersom de finner noe som passer. Dette er et fint tillegg til å kjøpe nytt og vi som jobber i butikken vil bidra til at dette skal gå bra selv om vi ikke tar noe mellomlegg, vi formidler kontakten mellom selger og kjøper, sier Juel Victor. 

Første gang publisert 25.6.2018.