Her er programmet for jubileumsuka

Vi arrangerer mange turer i nærmiljøet i løpet av jubileumsuka. Velkommen med!
Vi arrangerer mange turer i nærmiljøet i løpet av jubileumsuka. Velkommen med! Foto: Mari Kolbjørnsrud

Vi inviterer til en kjempestor bursdagsfeiring midt i Oslo sentrum en uke til ende - fra 4. til 10. juni! Her får du muligheten til å oppleve bredden i DNTs tilbud samt møte frivillige, bestyrere og høre spennende foredrag om friluftsliv.  

Padling på fjorden, klatring på Kolsås, fotturer og sykling i marka kan du også få oppleve! Vi har et stort og spennende program for jubileumsuka med ting som skjer i Spikersuppa, på Sørenga og resten av Oslo og Akershus. 

Dette skjer i Spikersuppa 


Møt fjellhyttenes bestyrere 
Spikersuppa midt i Oslo er selve hjertet i jubileumsuka. Her blir det program for både store og små. Vertskapet fra 16 av våre betjente hytter har tatt turen inn til Oslo sentrum for å møte deg! Har du lyst på en klem fra selveste Mor Fondsbu, eller en artig historie fra Marius Haugaløkken? Er du kanskje nysgjerrig på hyttene i fjellet? Denne gangen ønsker vertskapet deg velkommen med åpne armer midt i Oslogryta.   

Les mer om hvilket vertskap som kommer her

Eldorado for barna
Disse dagene vil bli et eldorado for barn og unge på dagtid! På barnas område kan dere blant annet prøve slakk line, blindløype, vedstabling, vannaktiviteter og natursti. Kanskje vil dere sjekke ut smoothiesykkelen, sansekassene eller bli med på konglekasting? I det store teltet er det en tegnekrok hvor barna kan lage bursdagskort til Barnas Turlags egen maskot, Turbo.  

Og hva med eventyrteater med Søstrene på Værket samt kjappe Villmarkskurs? Vi tror barna vil si ja! 

Les mer om barnas aktiviteter her

Turinspirasjon fra de beste 
Trenger du inspirasjon til sommerens turer? Eller kanskje du vil lære mer om friluftsparadokset? I det største teltet i Spikersuppa blir det mange spennende foredrag. Tom Stiansen fra 71° Nord kommer for å snakke om kjente og skjulte perler i Norge, Simen Knudsen skal fortelle om friluftsparadokset og inspirere oss til å skape et mer bærekrafitig friluftsliv.

Stian med sekken kommer, Stein P. Aasheim kommer. Du har kanskje hørt om Monsen minutt for minutt? NRK kommer for å fortelle oss sommerens sakte-TV. 

Trenger du hjelp til å planlegge sommerens turer? 
Har du lurt på hvem som plukker opp telefonen når du ringer Turinfo for å høre om hvordan du kommer deg fra A til Å? Eller hvem som gledelig viser deg ruta på kartet? Turekspertene fra Tursentrene i Storgata og på Friluftshuset vil være tilstede for å gi deg gode turtips, pakketips og triks til sommerens turer.  

Nysgjerrig på frivillighet? 
Frivillighet og dugnad er DNTs bærebjelke, uten alle disse fantastiske menneskene ville ikke DNT vært mulig. Våre frivillige vil være der for å fortelle deg om hvorfor de har valgt å bruke sin fritid i DNT Oslo og Omegn. Kanskje du også kan tenke deg å være med? Dette blir en gyllen mulighet for deg til å spørre om alt du lurer på.  

Frokostmøte torsdag 7. juni: Hvor går stien videre for friluftslivet?

Friluftsliv er mer populært enn noen gang. Samtidig vokser flere opp uten erfaringer med friluftsliv og vi har aldri hatt mindre norsk natur å gå på tur i. Hvor går stien videre for det norske friluftslivet? DNT inviterer på gratis frokost fra kl.08.00 og politisk debatt fra kl. 08.30 til 09.30 med representanter fra de politiske partiene på Stortinget.

Debatten ledes av friluftslivjournalist Sigri Sandberg, som blant annet skriver for A-magasinet og Fjell og Vidde. Dessuten har hun gitt ut flere bøker sammen med polfarer Cecilie Skog. Så kom og se henne lede disse politikerne gjennom en spennende debatt: Trygve Slagsvold Vedum, partileder for Sp, Arild Hermstad, nasjonal talsperson for Mdg, Stefan Heggelund, stortingsrepresentant fra Høyre, Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant fra Ap, Tore Storehaug, stortingsrepresentant fra Krf, Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant fra SV, Terje Halleland, stortingsrepresentant fra Frp og
Grunde Almeland, stortingsrepresentant fra Venstre.
Gratis inngang.
Påmelding her; på facebookarrangementet

Foto: Sindre Thoresen Lønes
Vertinne Solbjørg Kvålshaugen på Fondsbu.
Vertinne Solbjørg Kvålshaugen på Fondsbu. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Dette skjer på Sørenga

På Friluftshuset på Sørenga vil vi samle opp den unge energien og by på god stemning med kule aktiviteter og avslapping i sola! Her vil det være et program som appellerer spesielt til DNT Ung og den fjellsport-interesserte. Med aktiviteter samt workshops og foredrag om kvelden er det mangt å velge mellom.

Det blir chillout med hengekøyer, slakkline og bading. På vannet kan du prøve kajakk gratis og det blir guidede turer rundt i indre Oslofjord (krever påmelding). Buldrerommet er åpent og på plassen foran Friluftshuset smeller vi like så godt opp et klatretårn for dere som vil teste klatretak litt høyere oppe. På kveldene kjører vi på med foredrag med ulike temaer innen friluftsliv. Målet er å inspirere og motivere til å teste ut nye aktiveteter og områder. 

Sjekk ut hele programmet på Sørenga her

Foto: EIvind Haugstad Kleiven
Foto: Kristine Tofte

Fullt trøkk i hele Oslo og Akershus! 

Det er ikke bare i Spikersuppa og på Sørenga det skjer. Det vil være uttallige aktiviteter å være med på i hele Oslo og Akershus. Fellesturer, seniorturer, trilleturer, stiykkelturer, padleturer, hengekøyeturer, toppturer, helgeturer, hytteturer, teltturer, klatreturer, kanoturer, yoga... listen er lang. 

Gyllen uke 
Selv om arrangementet i Spikersuppa er fra onsdag til søndag, vil det være fullt trøkk i byen fra mandag til søndag. Denne uka vil du få presentert hele bredden av DNT Oslo og Omegns nærtilbud. Fra friluftstrim for seniorer i Frognerparken til stisykkelturer i Marka. Fra historisk vandretur i Oslo til trilletur på Nesodden. Fra kajakkpadling på Oslofjorden til buldring i Østmarka. Krydret med mange spennende foredrag og workshops. Om du er nysgjerrig på DNTs tilbud har du her en gyllen mulighet til å utforske hele bredden.

Velkommen til jubileumsuka! 

Sjekk ut detaljert program over jubileumsuka her.

Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Thomas S. Pettersen