Ta med barna til Spikersuppa

Det vil bli masse aktiviteter for hele familien i Spikersuppa. Her Emil Tobias Langhus Bye og Oliver Fehn på Kom deg ut-dagen.
Det vil bli masse aktiviteter for hele familien i Spikersuppa. Her Emil Tobias Langhus Bye og Oliver Fehn på Kom deg ut-dagen. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

6. - 10. juni blir det full fart og morsomme og spennende aktiviteter for små og store i Spikersuppa på Karl Johan i Oslo når DNT Oslo og Omegn inviterer til jubileumsfeiring.

Barmas Turlag har virkelig "lagt seg i selen" og satt sammen et fantastisk program for hele familien. I løpet av disse dagene i Spikersuppa får dere en super anledning til å bli kjent med DNT og Barnas Turlag. Her finner du programmet beregnet på familier. 

Men det skjer masse annet der også - ikke kun for barn. Det kan du lese mer om i annen artikkel.

Noe skjer til faste tider:

- Danselek med Turbo

Den blå reven som er maskoten til Barnas Turlag. Turbo danser sammen med dansere fra Vinderen Danseksole på plenen ved Stortinget, og de vil gjerne at alle barna skal være med og danse! 
Torsdag og fredag: Kl. 11.45 og 12.45
Lørdag og søndag: Kl. 12.45 og 13.45

Les mer om Barnas aktiviteter i Spikersuppa.

Øv dere gjerne på Turbodansen før dere kommer til Spikersuppa:

- Eventyrstund med Søstrene på Værket

Om dere har hørt søstrene før eller ikke, så lover vi en både morsom og spennende halvtime. Så kom og sett dere på reinsdyrskinnene sammen med disse fargerike eventyrfortellerne! Du finner dem i lavvoen ved National.
Torsdag, fredag, lørdag og søndag: Klokken 11:00, 12:00 og 13:00. 
Les mer om Barnas aktiviteter i Spikersuppa.

Søstrene på Værket kommer - det blir skikkelig eventyrstund.
Søstrene på Værket kommer - det blir skikkelig eventyrstund. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Ansiktsmaling

Bestyrerne fra Finsehytta har med seg ansiktsmaling. Torsdag og fredag fra 10-14 dekorerer de barnas ansikteter!

- Foredraget "52 turer på 52 uker" - om med barn på tur

Trenger du inspirasjon til å komme i gang med enkelt friluftsliv? Ønsker du å ta med barna på tur i Marka, men vet ikke helt hvor og hvordan? Kom og hør Tursøstrene, Hege og Stine Schultz Heireng. I 2015 startet de bloggen Tursøstre, og i 2016 gjennomførte de turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. De ville teste hvor mye friluftsliv de kunne få oppleve samtidig som de var i full jobb.

Gjennom bilder og små historier deler de sine erfaringer på en humoristisk og engasjerende måte når de forteller hvordan man kan finne plass til friluftsliv i en travel hverdag. De har forslag til fine nærturer og deler gode tips og triks til småbarnsforeldre. Kanskje kan de fineste "villmarksturene" gjennomføres bare noen hundre meter hjemmefra? Tursøstre er ambassadører for det kortreiste friluftslivet, eller nærmarkslivet, som de kaller det. 
Lørdag og søndag: Klokken 13:00.
Varighet: 30 - 45 minutter.
Les mer om foredraget "52 turer på 52 uker"
Les mer om Tursøstrene
Les mer om Barnas aktiviteter i Spikersuppa.

Foto: Tursøstre

- Foredraget "Hva smaker din tur?" - om matglede og miljøbevissthet

Børre Solberg er daglig leder i OIKOS - Økologisk Norge. Kom og hør hvordan du kan oppleve både matglede og være miljøbevisst.
Lørdag: Kl. 17:00. 
Varighet: ca 20 minutter.
Les mer om Oikos.
Les mer om Barnas aktiviteter i Spikersuppa.

- "Villmarkskurs" for barn

Her er det mye nyttig og morsomt å lære for barna! Hva har vi egentlig i tursekken? Hvor bør vi slå leir og hvordan fyrer vi opp et bål? Hvorfor fryser noen mer på føttene enn andre? Hva er lov og ikke i skogen, og hva er egentlig sporløs ferdsel? Disse og mange andre spørsmål skal vi finne svar på når vi samler ungene til "villmarkskurs" på plenen som vender mot Stortinget.
Torsdag og fredag: Kl. 10:30 og 12.30 (for dem fra 6 til 10 år).
Lørdag og søndag: Kl. 10.30 og 12.30 (for dem fra 8 - 12 år)

Varighet: 20 - 30 minutter.
Les mer om Barnas aktiviteter i Spikersuppa.

- Friluftsyoga, for de voksne

Jeanette Olsen fra Gnist Yoga legger ut tjue yogamatter på plenen som vender mot Stortinget. En flott mulighet til å teste friluftsyoga.
Torsdag og fredag: Kl. 17:00 og 18:00
Lørdag: Kl. 15:00 og 16:00

Varighet: 30 minutter.
Les mer om alle yogakursene som DNT Oslo og Omegn arrangerer.
Les mer ominstruktør Jeanette Olsen fra Gnist yoga.

Aktiviteter som foregår hele dagen

For de minste vil det være lekegrind og sandkasse. Og Turbo er på trilletur - se etter en barnevogn med Turbobamser oppi. Når han ikke deler ut smoothieposer ved lekegrind og sandkasse.

For de nest minste, ca 2-6 år gamle, blir det mye moro: F.eks. Hinderløype, Sansekasse, Pusle-T, Tegnekrok og konglekast.

De som er enda litt større, ca 6-12 år, vil ganske sikkert synes det er spennende å svare på spørsmålene i Naturstien, prøve seg i blindløypa og teste balansen på slakk line. For ikke å snakke om å tråkke sin egen smoothie! Det kommer til å være en barnesykkel og en voksensykkel for smoothietråkking.

Kan det ellers friste med vannaktiviteter, vedstabling, bålpanne med pinnebrød/popcorn? Lørdag og søndag steker vi vafler på gamlemåten. Velkommen!

I Spikersuppa blir det mulighet for å teste balansen.
I Spikersuppa blir det mulighet for å teste balansen. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Les mer:

Her kan du lese mer om Barnas Turlag Oslo og Omegn. Barnas Turlag Oslo og Omegn er også på FB

Les om jubileumsarrangementet i Spikersuppa 6.-10. juni 2018 på FB.

Her kan du lese mer om hva du kan være med på i jubileumsåret - året da DNT fyller 150 år: Jubileumssiden.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 18. mai 2018