Friluftslivsprisen: Gi din stemme til Markahyttenes vedsjef

Birger Baisgård er nominert til den høythengende ildsjelprisen!
Birger Baisgård er nominert til den høythengende ildsjelprisen! Foto: DNT Oslo og Omegn

Bli med og stem på "vår" Birger Baisgård til Den norske friluftslivsprisen, ved SMS-avstemming.  Birger har passet på DNT Oslo og Omegn sine Markahytter som om de var hans egne i mange år. Vi synes han fortjener mange, mange stemmer!

63 år gamle Birger Baisgård er én av tre som er nominert til den nasjonale prisen for ildsjeler – Friluftslivets Ildsjelpris. Hvem som vinner, offentliggjøres den første helgen i september, som en del av Friluftslivets uke, på festivalen Friluftsliv for alle.

Birger er nominert til den høythengende ildsjelprisen for sin innsats for DNT Oslo og Omegn. Han  har blant annet vært med på å sørge for vedforsyningen til foreningens 28 markahytter. I 2017 var han med på å sørge for at  vi for første gang ble selvforsynte med ved på Markahyttene.

Vinneren stemmes frem av det norske folk.

Du kan stemme fra nå og til 30. august

Vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris kåres gjennom en SMS-avstemning fra 20. - 30. august, og finalistene mottar en pengesum i ulik størrelsesorden til sitt videre arbeid i friluftslivet.

Send SMS med Ildsjel 1, 2 eller 3 til 26444
Ildsjel 1: Monica Mikalsen
Ildsjel 2: Åsmund Berthelsen
Ildsjel 3: Birger Baisgård


Festivalen Friluftsliv for alle arrangeres hvert år i Vestre Toten kommune som ramme for utdeling av Den norske friluftslivsprisen. Prisen gis av  Norsk Friluftsliv og festivalen Friluftsliv for alle.  Festivalen har ingen inntekter fra avstemningen, men du som stemmer kan bli fakturert for innsendte sms selv om du har fri bruk av sms i ditt abonnement. Dette må alle ta ansvar for å undersøke selv. 

Dugnadsarbeid avgjørende

Birger Baisgård forteller at han ble veldig overrasket da han fikk nyheten om at han er én av tre kandidater til å bli årets ildsjel i friluftslivet.

- Jeg kjente ikke til at jeg var nominert, så jeg ble overrasket, men synes det var morsomt og hyggelig at arbeidet jeg gjør settes pris på, sier 63-åringen.

-Det å være nominert, ser jeg på som en anerkjennelse, og det er hyggelig og motiverende. Samtidig vet hva som gjøres av så mange ildsjeler. For å lykkes må vi være mange, en viktig del er det sosiale vi skaper, og ikke minst resultater vi skaper sammen. Dugnadsarbeid er helt avgjørende for at de fleste organisasjoner skal lykkes, understreker han.

Smittende entusiasme

Birger Baisgård er en initiativrik ildsjel med en sterk gjennomføringsevne og en entusiasme som smitter over på alle rundt ham. Han er initiativtaker til etableringen av frivilligkaféen den andre torsdagen i hver måned. Dessuten har han hatt tilsynsansvar på to av hyttene i Marka – som han har tatt vare på som om de var hans egne.

Ikke nok med det, han er også turleder og kajakkinstruktør og står bak opprettelsen av vedgruppa Markabrigaden, som han selv leder – og som sørger for ved til DNT Oslo og Omegns borti 30 ubetjente markahytter. Dessuten har han vært og er sterkt involvert i planleggingen og gjennomføringen av DNTs 150 årsjubileum.

Birger Baisgård er i finalen sammen med Åsmund Berthelsen fra Tambarskjelvar Idrettslag i Naustdal og Monica Mikalsen fra Barnas Turlag i Tromsø.

Birger Baisgård i aksjon på Sinnerdammen.
Birger Baisgård i aksjon på Sinnerdammen. Foto: DNT Oslo og Omegn
Han liker seg også på fjelltur.
Han liker seg også på fjelltur. Foto: DNT Oslo og Omegn

Artikkelen fortsetter under bildene.

Alfa og omega for friluftslivet

Friluftslivets Ildsjelpris har vært delt ut hvert år siden 2013, og deles ut av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og festivalen «Friluftsliv for alle».

- Det at vi har ildsjeler som bruker av sin tid og deler av sin entusiasme, er alfa og omega for friluftslivet. Denne prisen er vår måte å takke ildsjelene på, vise hvor viktig deres bidrag er. Prisen er viktig ikke bare for friluftslivet i seg selv, men for alle som blir positivt berørt av ildsjelenes innsats og engasjement, sier juryleder Dag Kaas.

Resten av juryen har bestått av: Berit Lein (Miljødirektoratet), Lars Sponheim (fylkesmann i Hordaland), Trond Berg (programskaper i NRK), Jan Bøhler (stortingsrepresentant AP), Ingjerd Schou (stortingsrepresentant H), Arne Nævra (naturfotograf), Kjell Haugen (festivalen Friluftsliv for alle) og Arne Danielsen (sekretær).

Les mer om Friluftslivet ildsjelpris.
Les mer om festivalen Friluftsliv for alle som i år arrangeres fra 31.8. til og med 2.9. 
Les mer om Friluftslivets uke 1. - 9. september. Her kan du søke på Oslo eller Akershus og finne DNT Oslo og Omegn og turlagene sine arrangementer denne uken. Det er masse å være med på! Kom-deg-ut dagen 1. og 2.9. er en del av Friluftslivets uke.

Artikkelen ble publisert første gang 15. mai 2018. Oppdatert 16. og 22.  august 2018.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 20. august 2018