Generalforsamling 25. april

I 2017 ble den nye langruta SAGA lansert og fem ungdommer med turledere la ut på den 220 km lange turen fra Lillehammer til Snøhetta.
I 2017 ble den nye langruta SAGA lansert og fem ungdommer med turledere la ut på den 220 km lange turen fra Lillehammer til Snøhetta. Foto: Kari Merete Horne

DNT Oslo og Omegn inviterer til generalforsamling onsdag 25. april. Møtet starter kl. 18:30 og finner sted i foreningens lokaler i Storgata 3 i Oslo sentrum.

Program for generalforsamlingen:


  • Årsberetning for 2017
  • Regnskap for 2017
  • Valg av nye medlemmer til styre, råd og valgkomite
  • Valg av revisor og fastsettelse av revisors honorar
  • Innkomne forslag

                 - Endringer av vedtektene til Markafondet
                 - Endring av vedtektenes §17 om Valgkomiteen

Etter generalforsamlingen vil Rune Slagstad holde foredraget "Da fjellet ble dannet" - om hans bok ved samme navn som forteller et stykke norsk kulturhistorie. 

Det blir enkel bevertning.

Alle medlemmer i DNT Oslo og Omegn ønskes velkommen til generalforsamlingen.

Les mer:

Virksomhetsrapporten finner du den her: Virksomhetsrapporten 2017
Program: Program med sakene
Vedtekter: Vedtekter DNT Oslo og Omegn
Ny innstilling: Ny innstilling fra Valgkomiteen pr. 19. april

Saksdokumenter ligger også til gjennomsyn i Tursenteret i Storgata 3.

Om boka "Da fjellet ble dannet"

Et møte foran Rjukanfossen i 1821 danner opptakten i Da fjellet ble dannet: Christopher Hansteen, direktør for Norges Geografiske Oppmåling som måler fossefallet, og maleren Johannes Flintoe som foreviger det. I denne fortellingen finnes også en tredje gruppe kartleggere: geologen B.M. Keilhau etterlot seg de første maleriske skisser over Jotunheimen fra 1820.

Før fjellet ble «oppdaget» av byfolk tidlig på 1800-tallet, var det befolket av gjetere, driftekarer og slåttefolk, med støler, buer og felæger og med et nett av stier og tråkk. Men dannelsesborgerskapet omskapte fjellet til et turistisk vandringsrom: landskapet ble et opplevelsesrom. Vandringsturismen, som fra 1868 samlet seg i Den Norske Turistforening, fikk sitt sentrum i Jotunheimen, landets «aller helligste», ifølge Turistforeningens første stipendiat, stud. theol. Jonas Dahl.

Rune Slagstads fortelling om den norske fjellheimens dannelseshistorie gir også portretter av noen av fjellets dannelsesagenter: Thomas Heftye, DNTs grunnlegger, Emanuel Mohn, «tinderangleren», Yngvar Nielsen, «professorturisten» og Therese Bertheau, den første kvinne som besteg Store Skagastølstind, og viste at fjellet var et sted for kroppslig utfoldelse også for kvinner. Boken avrundes med portretter av de to tindefilosofene P.W. Zapffe og Arne Næss.

Foredraget varer i ca 45 minutter.

Rune Slagstad holder foredrag.
Rune Slagstad holder foredrag. Foto: Øyvind Næss
24. mai åpnet Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.
24. mai åpnet Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø. Foto: Marius Dalseg Sætre

Artikkelen er oppdatert 20. april 2018.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 15. april 2018