8 tips til påskeferie i Oslo-området

Fortsatt masse snø i marka. Her fra Snellingen og Romeriksåsene
Fortsatt masse snø i marka. Her fra Snellingen og Romeriksåsene

Turforslag langs kysten eller i sentrum, overnatting på Markahyttene, tur til Kobberhaughytta eller Breivoll Gård. Det er masse å finne på om du skal tilbringe påskeuken eller deler av den i Oslo-området!

1. Ta en tur langs Oslofjorden

Kysten langs Oslofjorden innbyr til mange flotte turer helt nede ved vannkanten, og når marka er snølagt så er det en perfekt mulighet til å utforske turer langs kysten.

Vi har funnet frem fem anbefalte turer som går langs eller ved fjorden. Nyt våren som stadig kommer nærmere langs den vakre Oslofjorden. 

2. Lei kajakk på Friluftshuset

Friluftshuset er stengt, men det er fortsatt mulig å leie kajakk! For leie av kajakk trengs Våttkort fra NPF med introkurs oblat eller tilsvarende kursing. Nå på vinteren er det nødvendig å være 2, så ta med en venn eller et familiemedlem! - med Våttkort kan du ta med 1 person som ikke har våttkort. 

Husk at du må bruke våtdrakt eller liknende​​​​​​​. Vi låner ut våtdrakter gratis i vinterhalvåret, fra 1. oktober til 1. mai, i tillegg til standard kajakkutstyr. Vi anbefaler å bruke eget ullundertøy for ekstra varme og komfort under våtdraktene.

Kajakkurs introkurs 16 - 20 år

DNT ung Oslos Kajakk Introkurs er ment å lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Kurset gir våttkort, som er Norges Padleforbunds bevis på gjennomgått opplæring.

Dette kurset er satt med tanke på dagens korona-restriksjoner fra myndighetene. Det er tillat med utendørs aktivitet for ungdom 20 år eller yngre.

Les mer om introkursene

Gratis padleturer for 16 - 19 åringer

Er du 16-19 år gammel, har padlet litt før og gira på en gratis padletur de neste ukene? Sitter du Oslo-fast i påskeuka?

Bli med på padletur fra Sørenga i vårsola. Våre erfarne turledere - NPF Aktivitetsledere - tar deg med på rundtur i Oslofjorden. Her ser du hvor mange ledige plasser det er.

Les mer og meld deg på

3. Besøk Breivoll Gård og Kobberhaughytta, begge har åpent med take-away


På Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden, i Ås Kommune, tar bestyrer Anne Langhus kafeen med seg ut! Det vil si at hun har take-away fra gårdsplassen utenfor kafeen. 

Åpningstider i påsken: 

  • Lørdag 27. mars og søndag 28. mars kl. 11 - 16
  • Tirsdag 30. mars kl. 11- 16
  • Lørdag 3. april og søndag 4. april kl. 11 - 16
  • Følg med på FB, det kan hende det blir flere dager: Breivoll Gårds FB

Påskeeggjakt

Anne lover påskeeggjakt på påskeaften! Informasjon kommer på FB

Lavvo

Tips: Book en lavvo!  For overnatting eller dagsbesøk. Les mer om  de tre lavvoene på Breivoll Gård.

Her går du til fots. På sjøen har isen nå gått.


På Kobberhaughytta midt i Nordmarka har bestyrer Erlend åpent for take-away.

Åpningstider i påsken:

  • Fredag 25. mars til og med mandag 5. april. Søndag kl. 10-16, alle andre dager 11-16.

Legg skituren innom Kobberhaughytta, kjøp med deg mat og drikke i kiosken og ta det med deg.

Følg med på Kobberhaughyttas FB.

Det er skiføre inn til Kobberhaughytta. Følg med på Skiforeningens føremeldinger.

4. La barna teste ut turappen Kul Tur

Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Kul Tur er en app som gjør det enda morsommere å være ute på tur. I friluftsappen kan barna registrere turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang man er ute

Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.

5. Hyttetur til en av de ubetjente markahytter

Gjør som flere og flere friluftsglade mennesker gjør. Ta en skitur i Marka med overnatting på Markahytte! Book plass på en eller flere av de 32 ubetjente Markahyttene som du har tilgang til som medlem i DNT. Ta med DNT-nøkkelen, mat, sovepose og påskegodteri, sjekk preppestatus på Skiforeningens nettside, sjekk værmeldingen og legg i veg! 

6. Turtips til 11 "snøfrie" turer i Oslo-området

Cuba-tur eller kryssing av Grønland vinterstid. Oslo byr på mange fine turer til fots - også vinterstid. 

Det er fortsatt godt med snø i marka og fotturer må derfor vente litt til. Men om du ønsker et mer sentrumsnært alternativ til Marka har Oslo mange fine nærturer å by på. 

7. Ta et digital friluftskurs

De digitale ferskingkursene består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler og er helt gratis. 

Modulene tar blant annet for seg turplanlegging, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.  

8. Ti tips til påskestemning

Vi i DNT har funnet frem en rekke morsomme tips til hjemmepåsken på barmark og snø! Her finner du mange forskjellige tips til hvordan familien kan tilbringe døren utendørs med en rekke artige aktiviteter. 

Flere turtips? 

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkete stier. Det betyr at det er nok plass til oss alle og at det er mulig å velge startsteder hvor vi ikke risikerer trengsel. Vi har samlet en rekke turforslag fordelt på de ulike områdene i Marka. 

Bli medlem

Som medlem i DNT Oslo og Omegn og DNT får du blant annet medlemspris på DNTs 550 hytter, rabatt på friluftsutstyr og på DNT-turer. Du støtter vårt arbeid med å merke og rydde stier i Marka og på fjellet og drifte DNT-hyttene.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 11. mars 2021