Gedigen opptur

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Opptur 2015 ble en kjempesuksess med hele 1500 elever fra 18 skoler. 

Årets Opptur gikk av stabelen i Lillomarka, nærmere bestemt Romsås og Røverkollen. Turen startet ved Svarttjern i hjertet av Romsås borettslag, hvor det også ventet aktiviteter på de unge lovende etter endt tur.

DNT ung hadde rigget til klatrevegger, slakk line og satt opp flere griller slik at elevene kunne steke seg pinnebrød.

Ungdomskonsulent i DNT Oslo og Omegn, Gaute Dalastøyl Jensen, var strålende fornøyd etter arrangementet.

 - Det ble en veldig bra dag med 1500 fornøyde ungdommer. De gikk til løypa og de aktivitetene vi hadde satt opp med godt humør. Jeg tror og håper de fikk en god smakebit av hva friluftsliv og DNT kan tilby, sier Dalastøyl Jensen og legger til:

- Det er veldig stas at Opptur er blitt så stort og populært. Så vi håper at det fortsette i samme spor framover.

De tre venninnene Ingrid Sand, Maria Weisæth og Anja Berg var blant de 1500 åttendeklassingene som hadde tatt turen til Romsås.

- Det har vært en veldig fin dag. Det beste med dagen har vært å møte gamle venner fra andre skoler, sier Ingrid Sand og får støtte fra Anja Bang.

- Det er gøy med en litt annerledes dag. Vi har fått være ute og fått frisk luft. Det er godt med litt avveksling fra å sitte inne hele dagen, sier Bang.

Katharina Raming og Anja Sønstevold, som begge er lærere ved Apalløkka skole, synes det var tydelig at elevene responderte bra på friluftslivets gleder.

- Det ser ut til at de trives. Alternativet er å sitte inne og ha matte, så jeg tror de er fornøyde, ler Sønstevold.

- Man blir mer like i naturen. Klær, væsker og sånn faller på en måte bort, sier Raming.