Skal utforske Oslo som friluftsby

20 INNENFOR 20: Det neste året vil skikjører Ina Othilie Vikøren utforske Oslo som leikeplass. I løpet av 2018 skal hun ha 20 turer som ligger mindre enn 20 km fra Oslo.

Hun vil blogge om opplevelsene på turjenter.no og alle turene vil ende opp som turforslag på ut.no. Målet til den 28 år gamle bergenseren er at flere skal få opp øynene for hva som skjuler seg i sin egen bakgård.

– Jeg gleder meg til å oppdage alt Oslo har å by på og bli bedre kjent med friluftslivet i hovedstaden vår. Det skal bli godt å lære seg å kjenne Oslo som en friluftsby og ikke asfaltjungel. Jeg vil kalle meg en nybegynner når det kommer til hva Oslo har å by på av friluftsliv og da kanskje spesielt i vinterhalvåret, sier hun.

Vikøren som blant annet er ambassadør for Infinitum Movement legger ikke skjul på at klimahensyn er en av grunnene til at hun i større grad vil sette fokus på bynært friluftsliv.

– For meg er det viktig å ta vare på den naturen som gjør lidenskapene mine mulig. Skal vi ta vare på lekeplassen vår må vi få ned egne fotavtrykk. Jeg gjør det ved å reise mindre og leke mer der jeg er. Det er et initiativ som kommer av klimahensyn og ved å bruke mindre tid på reising og kan jeg bruke mer tid på opplevelser, sier Vikøren.

Oppvokst mellom de syv fjell har hun alltid hatt naturen tett innpå seg og etter å ha bodd i Lofoten og Sogn de siste årene ble hverdagen stor da hun flyttet til Oslo. Vekke er de ruvende fjellene og dype dalene. Hurrungane er ikke lenger nærmeste nabo. Men der noen ser glasset som halvtomt velger hun å se det som helfullt.

– Jeg har ikke lengre fjellet som boltreplass i hverdagen og jeg tror nok jeg til tider kommer til å trekke mot det bratte. Men det er noe med det å ha en større balansegang i aktivitetene du holder på med. Når man ikke alltid kan reise til det bratteste fjellene tvinges en til å bli mer kreativ med det du har rundt deg. På den måten får du mer tid til å være med venner og kjente der du er. Det blir mindre reising og mer opplevelser. Jeg kommer nok ikke bare til å være i Oslo det kommende året, men jeg vil bli flinkere til å bruke min egen bakgård som lekeplass, forteller hun.

Du kan følge 20 innenfor 20 på:
DNT Oslo og Omegns instagram-konto: @dntoslo
Ina Vikørens instagram-konto: @ina.vik
Lengre blogginnlegg på Turjenter.no