Jubileum på Sandhaug i år

Bestyrerne på Sandhaug
Bestyrerne på Sandhaug Foto: Kari Merete Horne
Sandhaug Turisthytte

 ligger midt på Hardangervidda, i et praktfullt område med vidt utsyn over høyfjellsvidda. I år feirer denne flotte hytta 125 år og vi ønsker alle dere inn på besøk for å gjøre stas på Sandhaug.

Gå innom når det passer best for deg, bestill fast plass på hytta eller meld deg på en tur med turleder. Vi anbefaler uansett Hardangervidda i sommer!

I 1890, med kr 600,- i bidrag fra DNT,  bygget Sylfest Kvammen fra Eidfjord en hytte ved Normannslågen. Den ble kalt Sandhaug. Historien om hytta er lang og historiene fra området er mange. 

Hardangervidda er et eldorado for fiskere. Derfor har vi i jubileumsåret til Sandhaug satt opp et arrangement for spesielt fiskeinteresserte; "Rake- og røykekurs på Sandhaug".   Kurset starter 3/8 og varer i 4 dager. Fiskere som kan håndverket kommer med tips og triks samtidig som det blir god tid til fisketurene. 
Hvorfor ikke benytte jubileumsåret til å bli skikkelig kjent i området? Vi inviterer derfor til en jubileumstur fra hytte til hytte med Sandhaug som startsted og avslutningsted. Det er en nydelig og variert rute vi har lagt opp til her - blant annet kommer vi innom både Litlos og Hadlaskard - populære og flotte hytter! Les mer om fellesturen Vestviddas gyldne triangel.

På Hardangervidda er det fint å gå hele sommeren. Planlegg gjerne turen slik at du får hilst på bestyrerne på Sandhaug. Du når dem på

e-post:  sandhaug@turistforeningen.no

Sandhaug Turisthytte
Sandhaug Turisthytte Foto: Kari Merete Horne