Stadig flere vil bidra i marka

Merkekurs i Marka
Merkekurs i Marka Foto: Dag Olav Brækkan

DNT Oslo og Omegn har hele 1830 kilometer med stinett i Oslomarka. For hver kilometer med sti er det lagt ned mye arbeid med rydding og merking. Lørdag 25. april avholdt DNT Oslo og Omegn sitt årlige stimerkingskurs og det store oppmøtet gledet kursleder Dag Olav Brækkan. 

- Det var veldig bra oppmøte. Noen ønsket oppfriskning av gamle kunstner, men det var også mange nye fjes. Så det viser at det mange som vil bidra for å tilrettelegge stiene i Marka, sier Brækkan. 

Kurset var todelt og Brækkan gikk gjennom det teoretiske som regler og metodikk, før gruppen i praksis fikk prøvde seg på hvordan man jobber med stiene i skogen.

- Kurset er viktig for at vi skal få en ensartet måte å jobbe på i skogen og at merkinga gjøres på en riktig måte. Vi har fokus på at man merker slik at folk finner fram og at det gjøres på en naturvennlig måte, sier Brækkan og legger til:

- Det er viktig at tilretteleggingsarbeidet ikke går utover naturen. Hensynet til naturen må ikke undervurderes, og merkinga må være tydelig og av god kvalitet.  

Årets var lagt til Svartskog hvor Oppegård Turlag jobber med å tilrettelegge en fin kultur- og natursti. 

Her ser du noen bilder fra den praktiske delen av kurset.