Unn deg et opphold på vakre Sota Sæter i Breheimen

Birgit J. Løyland og Åsmund Galde ønsker velkommen til Sota Sæter fra 16. mars.
Birgit J. Løyland og Åsmund Galde ønsker velkommen til Sota Sæter fra 16. mars. Foto: Kari Merete Horne

Vinter i Breheimen - det er en opplevelse. Bli med på en av fellesturene som DNT Oslo arrangerer utover vinteren, eller bo noen dager på idylliske Sota Sæter hos Birgit og Åsmund. Planlegg nå!

Bo på Sota Sæters flotte tun

Ta en tur til Sota Sæter i løpet av vintersesongen som varer fra 16. mars til 2. april. Hytta ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den mer enn hundre år gamle sætra består av 10 bygninger et på flott tun, hvor miljøet er preget av lunhet og varme.

Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. Her får du god, hjemmelaget mat, fra mange lokale leverandører av alt fra egg og kjøtt til øl. På dagtir er det også salg av Sotaburger, kanelsnurer, mørlefse, vafler og annet godt. Setra har 10 hus med 86 senger. Man kommer seg til Sota Sæter med bil - kjør til Otta, så til Lom og Skjåk, og inn Bråtadalen til Sota Sæter. Dessuten setter bestyrerne opp buss (maxitaxi) Bismo-Sota-Bismo noen dager i påsken.

Les om den betjente  DNT-hytta Sota Sæter.

Fire fantastiske fellesturer med turleder i Breheimen

Kanskje du vil være med på en av fellesturene som DNT Oslo og Omegn arrangerer og som går innom Sota Sæter? Se bare her:

 • - Kun 2 plasser igjen på "MASSIV I+II - BREHEIMEN/JOTUNHEIMEN 17. - 23. MARS. Dette er etappe I og II av fire som utgjør langruta MASSIV. På denne turen sklir du gjennom ville Breheimen og Jotunheimen, og turen går innom de betjente DNT hyttene Sosta Sæter, Nørdstedalseter, Skogadalsbøen og Fondsbu, samt Sognefjellshytta.
  Les om og meld deg på MASSIV I + II - BREHEIMEN/JOTUNHEIMEN.
 • - Bli med på "Gjennom Breheimen 25-35 år" 18. - 24. mars - skituren som har alt! Fantastisk skiterreng, utsikt som kan ta pusten fra deg, samt fellesskapet med spreke deltakere på din egen alder. Turen går via Sota Sæter, Trulsbu , Nørdstedalseter, Sognefjellshytta, Leirvassbu og Spiterstulen.
  Les om og meld deg på Gjennom Breheimen 25 - 35 år.
 • - Eller hva med et vakkert vintereventyr i Breheimen? "Vintereventyr i Breheimen 24. - 30. mars. Dette er fellesturen for deg som ønsker å oppleve en skikkelig påskeskitur med gode motbakker, herlige utforkjøringer, utsikt til topper og tinder samt solide dagsmarsjer, og den tar oss med over flere breer. Turen går via Sota Sæter, Nørdstedalseter, Sognefjellshytta, Skogadalsbøen og Fondsbu.
  Les om og meld deg på VINTEREVENTYR I BREHEIMEN.
 • - Breheimens mangfoldighet: Bli med på fellesturen Jotunheimen - Breheimen 28. mars - 2. april. På denne turen starter vi i sør fra Leirvassbu og krysser det mangfoldige og spennende terrenget i Breheimen med høye topper og dype daler. Her får du garantert både lange etapper og krevende terreng. Siste hytte på turen er Sotas Sæter.
  Les om og meld deg på JOTUNHEIMEN - BREHEIMEN.

Vårt julegavetips:

Gi et opphold på Sota Sæter til en du er glad i. Eller deltakelse på en av de forannevnte spennende turene som går innom Sota Sæter. For gavekort: Kontakt Tursenteret i Storgata 3 i Oslo - gå innom eller send en epost turinfo@dntoslo.no eller ring 228 228.

Velkommen til Sota Sæter vinteren 2018!

Sota Sæter ligger så vakkert ved foten til Breheimen nasjonalpark.
Sota Sæter ligger så vakkert ved foten til Breheimen nasjonalpark. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 7. desember 2017