Julegavetips: Gi en opplevelse!

Gi en opplevelse til jul.
Gi en opplevelse til jul. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

I år foreslår vi at du gir OPPLEVELSER i julegave. Da gir du en gave som ganske sikkert blir husket i lang tid, du gjør noe godt for miljøet og du slipper det stressende butikkmaset.

BULDRETIME PÅ FRILUFTSHUSET

Buldring er klatring på vegg med klatregrep uten tau og du faller på en tjukkas. Buldring passer for alle fra fire år og oppover, og er like morsomt for nybegynnere som for erfarne. En flott gave til en hel familie, til en venn, til besteforeldre.... 
Buldrerommet på Friluftshuset er åpent hver dag bortsett fra søndag nå om vinteren.
En buldretime koster ikke mye: Voksen kr. 65,- (50,-), ungdom kr. 50,- (45,-), barn inntil 12 år kr. 40,-. Leie av sko kr. 20,- pr. person (tall i parantes er for DNT-medlemmer). Prisene er 2017-priser. 
Friluftshuset på Sørenga ligger sentralt i Oslo - ca ti minutters gange fra Oslo S.
Les om Buldring på Friluftshuset

KAJAKK: KURS, FELLESTUR ELLER PÅ EGENHÅND

En kajakk-opplevelse er en skikkelig spenstig gave!
Gi et kurs. Noen av neste sesongs kajakk-kurs er lagt ut på nettet, og flere kommer etter hvert. Bookingen åpnes fredag 12. januar 2018 kl. 12:00. Men det er ingen hindring for å gi en gave, kontakt oss på kajakk@dntoslo.no eller 22 82 28 02 - så ordner vi gavekort.

Du kan også gi bort noen timer i en av kajakkene vi har for utleie på Friluftshuset eller på Langøyene (sistnevnte kun i sommerhalvåret når båten ut til Langøyene går). Merk at mottakeren må være over 16 år, og ha NPF våttkort.
Priseksempler: Langøyene kr. 250,- per dag for dem over 30 år. Kr. 80,- for dem fra 16 - 30 år. (Ikke-medlemstillegg kr. 150,-). 
Friluftshuset: Prisene varierer fra 150,- til 400,- kroner for 3 timer og fra 250,- til 600,- for 1 dag. Prisene er 2017-priser. 
Les om Kajakk på Friluftshuset og på Langøyene.

Gavekort på Buldretime eller Kajakk-opplevelse får du i Friluftshuset på Sørenga ytterst ved Sjøbadet, eventuelt via friluftshuset@dntoslo.no eller tlf. 22 82 28 02. 
Du kan også bestille gavekort i dntbutikken.no

Gi bort en time i buldrerommet på Sørenga.
Gi bort en time i buldrerommet på Sørenga. Foto: Reidun Bolsø

NORGES STØRSTE UTEBURSDAG

Gi noen barn du kjenner, kanskje en hel familie, et kort hvor du inviterer dem med på DNTs store utebursdag søndag 21. januar. Vi har fremskyndet Kom Deg Ut-dagen til DNTs 150års dag den 21. januar. Dette blir en skikkelig hyggelig feiring med bålkos og mange morsomme familieaktiviteter, blant annet på Sognsvann. Mer informasjon kommer.

Les om arrangementene på Kom deg ut-dagen søndag 21. januar 2018

EN TUR - MED TURLEDER

Kjenner du en som du gjerne vil gi en virkelig flott gave til, er en av DNT Oslo og Omegn sine fellesturer med turleder tingen. Det kan være en skitur i spennende Nordmarka for dem fra 13 - 16 år, et villmarkseventyr for familier med barn i alderen 8 - 12 år i Femundsmarka, en skitur på hvite, glitrende fjellvidder gjennom Alvdal Vestfjell for voksne, opplevelser på Gjendesheim turisthytte i Jotunheimen for seniorer, bare for å nevne noen av alle mulighetene.......

Se alle turgruppene for forskjellige aldre og interesser - eller finn tur via DNT Oslo sitt tursøk. Merk at sommerturene ikke kan bookes ennå. Bookingen åpnes fredag 12. januar 2018 kl. 12:00.

Gavekort får du i Tursenteret i Storgata 3, Oslo - turinfo@dntoslo.no eller telefon 228 228 00 / 22.
Du kan også bestille gavekort i dntbutikken.no

En tur med turleder i Jotunheimen er en flott gave!
En tur med turleder i Jotunheimen er en flott gave! Foto: Mari Stephansen

EN MIDDAG - RUNDT ET BÅL I SKOGEN

Du har kanskje gitt bort en middagsinvitasjon før, men antakelig ikke til en middag i skogen. Inviter til en ettermiddagstur i nærmiljøet med middag på bål, på primus eller fra termosen. Det blir helt sikkert en kjempehyggelig opplevelse for dere begge!
Her finner du DNTs meny-forslag.

Inviter til bål-middag i skogen.
Inviter til bål-middag i skogen. Foto: Marius Dalseg Sætre

JUBILEUMSBOKA 2018: "KUNSTEN Å VANDRE"

Dette er en praktbok med 12 ukejnte turperler i Norge. Du møter seks personer som forteller om hvorfor de vandrer utenfor allfarvei, i skogen og på fjellet. Boken inspirerer til eventyrlig friluftsliv og til å finne nye turmål. En virkelig flott julegave til alle som er glad i å gå på tur. 
Kjøp den i dntbutikken.no eller i Tursentrene i Storgata 3 og på Sørenga. 

DNTs jubileumsbok Kunsten å vandre
DNTs jubileumsbok Kunsten å vandre Foto: DNT

TIDENES TURFEST - DNT-FESTEN: 

Billetter til Tidenes Turfest i Oslo Spektrum 19. januar er en super gave. Arrangementet markerer starten på DNTs 150-års jubileum i 2018. Her treffer du turglade mennesker og flotte artister som Anne Lindmo, Odd Nordstoga, Nils Petter Molvær, Daniel Kvammen, No. 4, Henrik Mestad, Ole Paus, Eva Weel Skram, Eldbjørg Hemsing, Nils Petter Molvær, Oslo Kammerkor, Nordic Black Theatre, med flere.
Les om Tidenes turfest - DNT-festen. Billettene kjøper du på ticketmaster.no

EN TUR TIL EN UBETJENT HYTTE I MARKA

Inviter på hyttetur - med deg selv som turfølge. Hvor stor gave du ønsker å gi, bestemmer du selv. Dagstur, overnatting eller helgetur. DNT Oslo og Omegn har 27 ubetjente hytter å velge blant i Marka rundt Oslo. Husk å pakke med DNT-nøkkelen og å booke hytta på forhånd hvis du gir overnatting. 
Les om DNT Oslo og Omegn sine Markahytter. Her bestiller du Markahyttene.
Gavekort får du i Tursenteret i Storgata 3, Oslo - turinfo@dntoslo.no eller telefon 228 228 00 / 22.
Du kan også bestille gavekort i dntbutikken.no

En tur til en av markahyttene, her Dølerud.
En tur til en av markahyttene, her Dølerud. Foto: Marius D. Saetre

EN TUR TIL SÆTEREN GÅRD I BÆRUMSMARKA

En super gave, f.eks. til tantebarn, barnebarn eller til en hel familie. F.eks. koster en overnatting i den koselige Eventyrhytta 540 kroner. Eventyrhytta er innredet som en temahytte om eventyr, dekorert med elementer fra kjente og kjære eventyr. Her finner du saker og ting til å lage deres eget eventyrteater, små og store stangdukker, eventyrbøker, fargeleggingsark og eventyrkonkurranser som passer for store og små. Eventyrhytta er en koselige liten koie med to rom og hems og syv sengeplasser. 
Det er mange andre overnattingsmuligheter på Sæteren Gård også. Og ute har dere tilgang til natursti, høner og kaniner, hinderløype med mer.

Vil du heller gi en dagstur til Sæteren Gård med et besøk i kafeen? Fra parkeringen på Øverland er det  ca 2 km å gå inn, og når kafeen er åpen kan dere nyte deilig hjemmelaget suppe, rundstykker, kanelsnurrer eller annet i den koselige kafeen på låven.
Les om Sæteren Gård. Les om kafeen på Sæteren Gård.
Gavekort får du i Tursenteret i Storgata 3, Oslo - turinfo@dntoslo.no eller telefon 228 228 00 / 22.
Du kan også bestille gavekort i dntbutikken.no

På Sæteren Gård er det masse å finne på!
På Sæteren Gård er det masse å finne på! Foto: Trude Blåsmo

MEDLEMSKAP I DNT

Et DNT-medlemskap gir små og store naturopplevelser, alt etter hva mottakeren ønsker. F.eks. rabatter på 550 DNT-hytter i hele Norge, mulighet til å delta på DNT Oslos store utvalg av organiserte turer, kurs og arrangementer, medlemspris i DNT-butikken, mulighet til å være med som frivillig og til å bli kjent med andre friluftsinteresserte mennesker.
F.eks. koster et medlemskap i Barnas Turlag Oslo kr. 125,-, et medlemskap for skoleungdom (13-18 år) kr. 210,- og et hoved-medlemskap kr. 680,-. Se Priser for 2018.
Bestill Gavemedlemskap.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 3. desember 2017