Gi en opplevelse i julegave

Julegavetips nr. 1: Inviter på bålkos og middag eller lunsji skogen
Julegavetips nr. 1: Inviter på bålkos og middag eller lunsji skogen Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Den aller beste julegaven du kan gi er en opplevelse - som en tur med middag rundt et bål i skogen. Her får du gode julegavetips til opplevelsesjulegaver du kan legge under treet i år.

EN TUR MED MIDDAG RUNDT ET BÅL I SKOGEN

Du har kanskje gitt bort en middagsinvitasjon tidligere, men antakelig ikke til en middag i skogen. Inviter til en ettermiddagstur i nærmiljøet med middag på bål, på primus eller fra termosen. Det blir helt sikkert en kjempehyggelig opplevelse! Alternativt kan du invitere på lunsj.
Har du ikke laget middag ute før? Her finner du oppskrift på "Pizza på bålet med epledessert", blant annet.

BULDRETIME PÅ FRILUFTSHUSET

Pakk inn et kort hvor du inviterer med deg tantebarna dine, bestemor eller kjæresten på buldring! Buldring passer for alle fra fire år og oppover, og er like morsomt for nybegynnere som for erfarne. Dette foregår inne, i buldrerommet på Friluftshuset på Sørenga, og krever ikke annet utstyr enn sko som dere leier på stedet.

Hva buldring er? Klatring på vegg med klatregrep uten tau og du faller på en tjukkas, hvis du faller:-) Flott trening både for kropp og hode.

En buldretime koster ikke mye: Voksen kr. 55,- (ikke-medlem 70,-), ungdom kr. 50,- (55-), barn inntil 12 år kr. 45,-. Leie av sko kr. 25,- pr. person (tall i parantes er for DNT-medlemmer). Prisene er 2019-priser. 
Friluftshuset på Sørenga ligger ca ti minutters gange fra Oslo S.
Les alt om buldring, som åpningstider og kalender: Buldring på Friluftshuset

En time i buldrerommet er en like fin gave til husets ungdom som til 4-åringen og til far.
En time i buldrerommet er en like fin gave til husets ungdom som til 4-åringen og til far. Foto: Yrjan Kvam

Gavekort

Du kan også kjøpe et Gavekort  i Tursenteret i Storgata 3 eller på Friluftshuset - på et gitt beløp. Så kan den heldige bruke det på det han eller hun ønsker seg aller mest, enten det er turutstyr, medlemskap eller å være med på en fellestur med turleder på fjellet, i Marka eller på sjøen! 

Tursenteret i Storgata 3, Oslo: Åpningstidene finner du her.
Tursenteret på Friluftshuset, Sørenga: Åpningstidene finner du her.
Du kan også bestille gavekort i nettbutikken: dntbutikken.no

Ved Katnosdammen nord i Nordmarka passerer skiløypa 100 m øst for hytta. Det kan nesten ikke bli bedre!
Ved Katnosdammen nord i Nordmarka passerer skiløypa 100 m øst for hytta. Det kan nesten ikke bli bedre! Foto: John Petter Nordbø

HYTTETUR I MARKA

Inviter på hyttetur - med deg selv som turfølge. Hvor stor gave du ønsker å gi, bestemmer du selv. Dagstur, overnatting eller helgetur. DNT Oslo og Omegn har 30 ubetjente hytter i Marka rundt Oslo som du kan velge blant. Hyttene er  helårsåpne, og i bookingsystemet ser du når det er ledig plass. Husk å pakke med DNT-nøkkelen. Og hvis dere skal overnatte, må hytta/senger bookes og betales før dere legger ut på tur. 

Røyrivannskoia er blitt så fin

I Østmarka ligger Røyrivannskoia. Den ble oppgradert i høst! Frivillige har gjort en kjempejobb, og satt inn nye hyller og og kasser i skapet i gangen, i tørkerommet har de funnet plass til vaskekommode med vaskevannsfat og i oppholdsrommet satte de inn benkeplate og to bokhyller. På Røyrivannskoia kan du ha med deg hund, og hundeburene er flyttet inn i hytta og har fått isolasjon i bunnplatene. 

Her ser du DNT-hyttene i Marka på UT.no Når du så klikker på hytta du vil vite mer om, får du også opp turforslag i nærheten.

Her kan du også lese om DNT Oslo og Omegn sine ubetjente Markahytter. Og her bestiller du plass på Markahyttene. Merk at bookingen for 2020 åpner i månedsskiftet november/desember.

Så koselig er det blitt på Røyrivannskoia etter at dugnadsgjengen var der og pusset opp :-)
Så koselig er det blitt på Røyrivannskoia etter at dugnadsgjengen var der og pusset opp :-) Foto: Anne Nøkleberg

EN TUR MED TURLEDER

Kjenner du en som du ønsker å gi en virkelig flott gave til, er en plass på en av DNT Oslo og Omegn sine fellesturer med turleder tingen.

Det kan for eksempel være 

  • skitur i spennende Nordmarka for dem fra 13 - 16 år - les mer
  • deilige skiturer  - tilpasset deltakerne - ut fra Krækkja turisthytte som ligger så vakkert på Hardangervidda,  for seniorer - les mer
  • vinterdager for familier med barn i alderen 9 - 12 år i Femundsmarka - les mer
  • en skitur på hvite, glitrende fjellvidder gjennom magiske Langsua for voksne - les mer

Se Tursøk vintertur.

Vil du heller gi bort en sommer-fellestur?

Sommerturene finner du fra og med 15. desember. Lenke kommer.

En tur med turleder i Jotunheimen er en flott gave!
En tur med turleder i Jotunheimen er en flott gave! Foto: Mari Stephansen

MEDLEMSKAP I DNT

Et gavemedlemskap i DNT gir små og store unike naturopplevelser, alt etter hva mottakeren ønsker. F.eks. en minnerik tur til en av de 550 DNT-hytter som ligger spredt over hele Norge. Eller rabattert pris på DNT Oslos og Omegns turer med turleder i fjellet og i Marka - en tur du garantert vil huske i lang tid!
I 2020 koster et medlemskap i Barnas Turlag Oslo 135 kroner,  medlemskap for skoleungdom i alderen 13 til 18 år 210 kroner og et hoved-medlemskap 710 kroner.

Se alle medlemsprisene og -kategoriene for 2020.
Bestill Gavemedlemskap.

Et medlemskap i DNT gir rabatt på Sota Sæter i Breheimen - og mulighet for flotte skiturer ut fra hytta.
Et medlemskap i DNT gir rabatt på Sota Sæter i Breheimen - og mulighet for flotte skiturer ut fra hytta. Foto: EIvind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 20. november 2019