Tar over Kobberhaughytta

Ane Frydenlund Grytting og Hilde Ringdal blir de nye bestyrerne på Kobberhaughytta og vil overta driften fra nyttår.

Frydenlund Grytting og Ringdal tar over etter Grethe Johnsen som har vært bestyrer på Kobberhaughytta siden 2011. Det er to unge og ambisiøse damer med store planer for hytta. Det nye vertskapet har en målsetning om å på sikt mer enn doble dagens overnattinger etter at utbyggingen er ferdig.

– Dette er to damer som har lyst på en ny utfordring og har mye energi, virker initiativrike og har en bred erfaring. Det virker som de har tenkt veldig grundig gjennom hva de vil og vi ser at de har satt seg ambisiøse mål. At de har ambisiøse mål og mange tanker om hvordan dette skal gjøres er selvsagt positivt, sier Jan Erik Reiten, som er leder for hytter og ruter-avdelingen i DNT Oslo og Omegn.

Han vil også rette en takk til Grethe Johnsen som har vært bestyrer der de siste seks årene.

– Grethe har lagt ned en voldsom innsats på Kobberhaughytta. Besøkstallet og aktivitetstilbudet har økt mye siden hun begynte og jeg tror ikke vi overdriver om vi sier at Kobberhaughytta er bedre nå enn den noen gang har vært før, så vi er veldig takknemlige for innsatsen til Grethe, sier han.

Kobberhaughytta ligger vakkert til i Nordmarka. Kobberhaugtjern like bak.
Kobberhaughytta ligger vakkert til i Nordmarka. Kobberhaugtjern like bak. Foto: DNT Oslo og Omegn

Frydenlund Grytting og Ringdal bytter ut jobben som henholdsvis økonomisjef og kontaktlærer for å begynne på bestyrerlivet.  De forteller at de er innstilt på en hektisk hverdag og bedyrer at de ikke tror de bare blir en idyllisk tilværelse.

– Det kommer til å bli en helt ny tilværelse. Kobberhaughytta er veldig nær, men samtidig ganske fjern. Det er litt kontraster fra å bo i Oslo sentrum til å flytte opp i Nordmarka, men vi gleder oss veldig til å skape vår egen arbeidsplass. Vi håper at innimellom alle slagene får muligheten til å bo i naturen og være mye ute. Vi har nesten innstilt oss på at det blir litt Farmen anno 2017, sier de med et smil.

Det har satt seg et mål om å på sikt mer enn doble overnattingstallet til 10 000 i året etter at hytten blir utvidet til 150 årsjubileet neste år. Viktige ingredienser for å nå det målet tror de blir en større tilstedeværelse på sosiale medier, et utvidet aktivitetstilbud og en sterk lokal forankring matveien.

– Vi kommer til å lage mat fra bunnen av og er allerede begynt å se etter lokale leverandører, forteller Frydenlund Grytting.

Duoen tar over hytta ved årsskiftet og kan med andre ord forberede seg på storinnrykk ganske snarlig etter overtakelsen. Vinterstid kan det på det meste være 1500 dagsbesøkende innom hytta.

Vi håper du tar turen til Kobberhaughytta i vinter for å hilse på våre nye bestyrere.