Fra Groruddalen til Snøhetta - til Fjellfilmfestivalen

I sommer tok Kaweh Almassy og Sharam Khalifeh med seg fem ungdommer uten noe tidligere turerfaring med på SAGA-ruta. Den 220 km lange turen som går fra Lillehammer til Snøhetta ble foreviget og i helgen ble dokumentaren vist på Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim.

Forhåndssalget av festivalpass til Fjellfilm slo i år alle rekorder og den 27 minutter lange dokumentaren slo godt an og hadde hele tre visninger under festivalen.

– Det var en vanvittig opplevelse å se stinn brakke på andre visning. Da tenkte jeg bare: wow, for en standing DNT har i dette landet. At den ble vist hele tre ganger tenker jeg sier litt om hvor godt den ble likt av de ansvarlige på Fjellfilm, så den har fått en enorm mottakelse, sier Almassy.

Også Karianne Berg Bratting, som var med på turen, var storfornøyd med resultatet.

– Det var veldig gøy å se dokumentaren! Samtidig er det utrolig rart når to uker med masse opplevelser klippes ned til en halvtime, men jeg synes filmen viste veldig godt samholdet mellom oss som var på tur og at den fikk frem turgleden og hvor gøy vi hadde det de to ukene, sier hun.

De neste ukene vil de også bli sluppet en youtube-serie i regi av DNT Ung fra SAGA-turen. 

Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim er Norges største filmfestival for fjellfilmer. Alt fra naturfilmer, dokumentarer og spillefilmer til kortfilmer, ekstremsportfilmer og TVserier blir vist på Fjellfilmfestivalen, sammen med inspirerende foredrag fra ekspedisjonsfarere og friluftsfolk fra hele verden.