Vinteren 2018 er like rundt hjørnet....

Bjørnhollia, Rondane
Bjørnhollia, Rondane Foto: Kari Merete Horne

..... ja, tro det eller ei, nå ligger de fleste fellesturene for vinteren 2018 klare og bare venter på at du skal bli med! 

Nå må dere gå inn på våre nettsider å bla dere gjennom fellestur-tilbudet vårt for vinteren 2018. Noen av turene er nesten fulltegnet, og vi har allerede måttet sette opp en ekstra tur "MASSIV IV Hardangervidda". 

Ønsker du å kunne velge "på øverste hylle", gjelder det å bestemme seg nokså raskt.  Ja, for det er både smart og hyggelig å gå sammen med andre, med turleder. Enten man er erfaren vinterfjellturist eller ikke.

Kanskje du ønsker å være med på en av de alltid meget populære turene? Som for eksempel:

"Klassikeren Hardangervidda øst"

fra 10. - 17 mars 2018. Dette er en flott skitur! Vi går gjennom den østlige delen av Hardangervidda og har ansiktet vendt mot solen og vi får virkelig følelsen av at nå er vi på en høyfjellsvidde.  Gled deg til å gli over hvite vidder, men vær også oppmerksom på at turen kan bli utfordrende nok om det skulle bli uvær og krevende skiføre.

Les all informasjonen om / påmelding til Klassikeren Hardangervidda øst

Var det Rondane du ønsket deg til?

"Klassikeren i Rondane"

fra 17. - 23. mars 2018. Rondane er et spennende fjellområde med dype daler, åpne vidder og mektige topper. Denne turen starter med en natt på Hjerkinn Fjellstue før vi går sørover via Grimsdalshytta, Øvre Dørålseter og Rondvassbu og avslutter på den betjente DNT-hytta Bjørnhollia. 

Les all informasjon om / påmelding til Klassikeren i Rondane.

Eller kanskje du vil være med på noen av våre nye fellesturer?

"SAGA I" og "SAGA II"

SAGA er vår nye langrute fra Lillehammer til Snøhetta. SAGA-ruten er 220 km lang over Ringebyfjellet, gjennom Rondane og Dovrefjell. Alt på Turistforeningens merkede stier, med overnatting på både betjente og selvbetjente hytter. Her beveger du deg på historisk sagnomsust grunn - fra birkebeinernes flukt med Håkon Håkonsson lengst sør til eventyrlige Snøhetta i nord. Fra Peer Gynt og Dovregubben i Rondeslottet "Evig og tro til Dovre faller". 

På vinterstid deler vi SAGA opp i to etapper som kan gåes hver for seg eller kombineres.

SAGA I har avgangsdato 10.-17.mars.

SAGA II går fra 17. - 24. mars 2018. Her går vi fra Bjørnhollia nordover til Reinheim, med tur opp på Snøhetta hvis vær og form tillater det.

Og vil du gå SAGA på egenhånd, les om SAGA - langruta mellom Lillehammer og Snøhetta.

Se alle vinter-fellesturene her: tursøk for fellesturer voksne

Når du har meldt deg på en fellestur vinteren 2018, har du noe å glede deg til! 

Fortundalsbreen mot Nørdstedalseter.
Fortundalsbreen mot Nørdstedalseter. Foto: C.Horten
Soloppgang på Sandhaug
Soloppgang på Sandhaug Foto: Kåre Frøystein
Svukuriset
Svukuriset

Skrevet av Camilla Horten 10. oktober 2017