Gøy for barna på Mela-festivalen

Barna kan prøve seg i klatretårnet hvor autoriserte sikrere passer på.
Barna kan prøve seg i klatretårnet hvor autoriserte sikrere passer på. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Velkommen til Mela-festivalen på Rådhusplassen i Oslo lørdag 19. og søndag 20. august! Vi har klatretårn og andre aktiviteter for hele familien utenfor og inni Fantasiteltet - nær Nobels Fredssenter. Alt er gratis.

Mela Fantasi-teltet er åpent lørdag og søndag fra kl. 13:00 til 18:00. Aktivitetene koster ingenting og det er heller ingen inngangsavgift. Festivalen arrangeres om sola skinner eller regnet høljer. 

Klatretårn, sansekasse, quiz og gjettekonkurranse

Rett utenfor Fatasi-teltet har vi klatretårn med instruktører som sørger for at barna får klatre helt trygt. Noen kommer seg helt til topps, mens andre nøyer seg med et par meter - uansett er det kjempemorsomt!

Inne i Fantasi-teltet har DNT Oslo og Omegn flere morsomme og spennende leker og konkurranser for barna og familien: Vi har Quiz med spørsmål som passer for hele familien - og premie sendes til vinnerne i etterkant. I "Telle turboer"-konkurransen gjetter dere hvor mange turbobamser vi har klart å fylle det lange plastrøret med. Så spørs det om barna tar sjansen på å putte hånden inn i Sansekassen? Og gjette hva eu kjenner på - garanstert morsomt og spennende! 

Bli inspirert til aktiviteter ute i friluft

Vi har også informasjonsstand hvor hyggelige og kunnskapsrike DNT'ere forteller om det store og varierte tilbudet DNT Oslo og Omegn har i skogen, ved og på sjøen, og i fjellet. Dette er tilbud for alle aldersgrupper, for de som er nye i friluftslivet og for de som allerede kjenner det. Kom og la deg inspirere til hyggelige, spennende og lærerike friluftsaktiviteter - det er så utrolig mye å velge blant! 
Er det kun DNT som er i Fantasiteltet, spørs kanskje du.

Sirkusskole, ansiktsmaling, dans og musikk

Det er slett ikke bare DNT du finner i MelaFantasi-teltet. Her er det fullt av av stands beregnet på barn, ungdom og familier. Noen kan male ansiktet ditt.  Drivhusets musikkverksted inviterer til lydprøving, samspill og impovisasjon. Leon fra Spinn Sirkusskole inviterer dere med på sjonglering, til å gå på line og annen lek.  Eller dere kan lære salsa med latinamerikanske dansetrinn, piruetter og hoftevrikk av populære Luis Gutierrez. For å nevne noe!

Gratis og for alle

Mela Fantasi-teltet er åpent lørdag og søndag fra kl. 13:00 til 18:00. Aktivitetene koster ingenting og det er heller ingen inngangsavgift. Festivalen arrangeres om sola skinner eller regnet høljer. 
Melafestivalen er også mye mer enn Fantasi-teltet.

Mat, musikk og informasjon

Melafestivalen er veldig mye mer enn Fantasiteltet. Vi anbefaler å gå en runde på området og smake på mat som du kanskje ikke har smakt tidligere - fra noen av de 30 matbodene som serverer alt fra grillmat til grytemat, lunsjmat, fingermat og søtsaker.  Få med deg gateteater-forestillingen "The Rainbow of Arts" som passer for alle aldre og som bruker mimikk, musikk, dans og akrobatikk i sin fortelling.

Få endelig med deg en eller flere av artistene som spiller fra hovedscenen - f.eks. Mory Kante, Mira Craig, Madboy/Mink, Unity Crew, Torgeir Vassvi, Timbuktu - eller en av de andre gruppene. Sjekk programmet - se link lenger ned.

Ta en titt innom kunnskapsteltet Iqra hvor organisasjoner og prosjekter er samlet. Blant andre Deichmanske bibliotek som tilbyr bøker på flere språk, Film fra Sør og Bollywood filmfestival som deler ut sine programmer. Fra scenen blir det også valgdebatt. 

Åpnes av Statsministeren

Årets Melafestival åpnes av statsminister Erna Solberg. Til åpningskonserten med Zakir Hussain fredag kl. 17 må du ha adgangskort/billett - eller se den på storskjerm på Rådhusplassen.

Velkommen til Melafestivalen og Fantasiteltet lørdag 19.  og søndag 20. august på Rådhusplassen!

Kom til Melafestivalen og svar på quiz-spørsmål
Kom til Melafestivalen og svar på quiz-spørsmål Foto: Siri G. Bekkhus

Klikk her for å skrive tekst.

På Mela kan du gjette hvor mange Turbobamser vi har puttet nedi et glassrør.
På Mela kan du gjette hvor mange Turbobamser vi har puttet nedi et glassrør. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Hva er Melafestivalen?

Mela er en festival for kunst og kulturuttrykk fra hele verden. Ordet mela betyr "når man møtes". På Mela samarbeider norske og utenlandske artister. Vi kan si at Melafestivalen er et mylder av musikksjangere, matboder, informasjonsstands, barneaktiviteter, workshops og opplevelser. Mela arrangeres på Rådhusplassen i Oslo. Første gang var i 2001. 
Velkommen til Melafestivalen 2017
Velkommen til Melafestivalen 2017 Foto: Eivind H. Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 15. august 2017