Uke 28: Føremelding for Skarvheimen

06.07: 

I Skarvheimen ligger det fremdeles en del snø. 

Det er bart og fint i området rundt Iungsdalshytta med full seterdrift og fine forhold nordover mot Bjordalsbu.

Det har smeltet bra på strekningen Finse – Geiterygghytta i løpet av helga. Som vanlig på denne tida av året ligger det fortsatt en del snø på den strekningen, som det pleier på denne tiden av året, men i år ligger det noe mer enn det som er vanlig.

Det smelter fort nå og det har ført til at det er veldig stor vannføring i nedre delen av Aurlandsdalen for tida (Vassbygdi til Sinjarheim), så man bør være ekstra oppmerksom om man går med barn eller hunder.

Bruer:
Bruene er ute og man kan følge sommerruta hele veien fra Finse til Geiterygghytta. Ned til Steinbergdalen ligger det noen snøfonner, men det er fint å gå. Det er tre elvekryssinger på den strekningen. På den midterste mangler bruen foreløpig da den ligger under en snøfonn. Der må man være forsiktig og krysse til fots eller over snøbro.
​​​​​​​
I vestlige og høyereliggende strøk er det fortsatt en del snø i terrenget, men snøen er fast og fin å gå på. Vær oppmerksom på at ikke aller bruer er lagt ut, men kommer etterhvert som forholdene tillater det. Der elver og bekker har gått opp og spredd seg utover terrenget under snøen må man være ekstra forsiktig. Ta kontakt med nærmeste turisthytte. 

Ta kontakt med vertskapet på hyttene før dere reiser. Det endrer seg fort fra dag til dag.