Uke 28: Føremelding for Hardangervidda

06.07.

Øst på Hardangervidda ved Kalhovd har sommeren så smått begynt å feste grepet. Fra Fagerheim og inn til Krækkja er det store bare partier med noen fonner å krysse. Men disse er faste og fine å gå på. Det er mye vann i elvene, men de lar seg forsere helt greit.

Det er fint å gå fra Tinnhølen og inn til Sandhaug nå. Vannføringen i området er på vei ned og det går fint an å gå over bekkene. Det er partier med snø på vei inn, men den er fin og hardpakka å gå på.

Partiene fra Sandhaug til Hadlaskard og Sandhaug til Besso er også fine å gå no. Det er noe mer vann i elvene der, men de er greie å passere.

På Vestvidda ved Litlos og sørover ligger det fremdeles igjen en del snø. Men snøen som ligger er fast å gå på. Det smelter fort om dagen, så sommeren på Hardangervidda kommer med stormskritt.


Bruer: 

  • Hengebrua over Ustekveikja, på ruta mellom Finse og Rembesdalsseter er ødelagt. Demontering og reparasjon er planlagt utført i uke 28. Forhør dere med hytta om status. 
  • Hengebrua over Sandåi, ved Finsevann, på ruta mellom Finse og Rembesdalsseter er blitt meget skjev. Reparasjon er planlagt i uke 28. 

  • Nutavatnet 1, en liten trebru like ved Nutavatnet, på ruta mellom Finse og Rembesdalen er ødelagt av snø. Kan oftest omgås på snøbruer til sent i juli, men en god del velger å snu og gå tilbake til Finse fordi elva er stri.

  • Hellevassbu - Haukeliseter: Mye snø, så brua ved Sandflofossen kan ikke monteres på flere uker grunnet store snømengder og kalving i elva. Ligger en solid snøbru som trolig blir liggende lenge. 
  • På bakgrunn av snøsituasjonen er det ikke lagt ut bruer ved Skytjedalsvatnet på ruta mot Rembesdalseter.
  • Bruer ved Nutavatnet på ruta fra Rembesdalen på vei mot Finse er heller ikke lagt ut. Bruene legges ut når vannføringen avtar og snøsituasjonen gjør det mulig.

En del bruer i høyereliggende strøk legges ikke ut før snøen er gått. Elver kan passeres på snøbruer, evt. vades. Men sjekk med nærmeste turisthytte.