Anbefaling klær, utstyr, mat og drikke

Vår erfaring er at mindre frysing betyr mer moro og en bedre kajakkopplevelse! Det vil være forskjell på hva man trenger av klær og utstyr tidlig og sent i kajakksesongen i forhold til midt på sommeren og temperaturer for luft og vann må alltid vurderes.

Hva du trenger vil selvsagt variere ut fra luft- og vanntemperaturer, vær og vind og hvor lenge turen eller kurset du skal delta på varer. Dersom du er påmeldt kurs eller tur med oss, så gjelder i hovedsak anbefalingene for klær og utstyr som står i den aktuelle kurs-/turbeskrivelsen.

Hva er inkludert?

Våre kajakkaktiviteter inkluderer leige av kajakker, åre, spruttrekk og vest.

Personlige klær og utstyr

Klesanbefalingene er utformet spesielt med tanke på første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta.
  • Våtdrakt og helst egne våtsko, og gjerne gummihette. Alternativt så kan 1-2 lag ull med regntøy/vindtøy utenpå kan også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker og sandaler (unngå sko med snøring). Vi anbefaler våtdrakt for våre kurs fordi trygghet og redninger i kajakk krever bading, og best læring får man når det blir mindre frysing. Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris, Clas Ohlson, Liedl og eventuelle sportsbutikker.
  • Dykkermaske kan være kjekt å ha, dersom du har dette.
  • Håndkle, gjerne også pusseskinn om du har dette.
  • Klær til bruk ved pauser: stor genser og vindtett jakke/regnjakke (gjerne med hette) til å trekke utenpå
  • Klesskift til bruk etter padling: Bukse, genser, undertøy og sokker. Ullklær anbefales. Dersom du ikke har våtdrakt anbefales også et ekstra skitft med ullundertøy/sokker for kurs/turer over flere dager.
  • Småting som lue, votter, badetøy, solkrem, solhatt/caps, solbriller og toalettsaker ved overnatting.
  • UNNGÅ løse smykker, briller og sko med snøring
Pakk alt utstyret i vanntette pakksekker/-poser. Alternativt kan doble søpleposer benyttes, men regn med at noe av utstyret blir vått.

Mat og drikke

  • NB! Det er ikke drikkevann på Langøyene, så du må ta med nok drikke for den tidsperioden du skal være der. Ta gjerne vann på en drikkeflaske som du ikke er redd for (flaska kan fort bli borte i vannet!)
  • Lett mat, energibar, nøtter og lignende er kjekt å ha til småpauser.
  • Termos med varm drikke er fint å ha.

Kontaktinformasjon kajakk:

E-post:

kajakk@dntoslo.no
Telefon: 22822802
Kontortid: 10.00-17.00 mandag-fredag