Påskeeventyr i Jotunheimen/Breheimen

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 08:00
Til dato
20. april
Alternative datoer

14. til 18. april 2019
16. til 20. april 2019
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Smørstabbrean, Fjellskitur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12015

Jotunheimen og Breheimen byr på mangfoldighet, spennende terreng, høye topper og vide daler. Bli med oss gjennom spektakulær og nydelig fjellnatur.

Vi starter denne turen i villeste Vest-Jotunheimen, på Leirvassbu. Skituren går videre over til Sognefjellshytta og deretter gjennom Breheimen. Breheimen er et fantastisk område, der man som oftest får gå i fred for de store hordene av fjellskiløpere. Lange etapper og krevende terreng vil du garantert få på denne turen!  Men også populære, betjente hytter som stiller med deilig middag og varme i stua.  April er normalt den fineste fjellturskimåneden i dette fjellområdet!

Dag 1: Ankomst Leirvassbu, ca. 6 km, ca. 2t 
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med toget kl 08.02 til Otta, ankomst 11.29. Ekstrabuss fra Otta kl 11.30 til Geitsetra i Leirdalen. Skituren inn til Leirvassbu går i lett motbakke midt blant 2000-meters-topper. Husk matpakke til denne dagen. Etterhvert blir det middag og sosialt samvær.

Dag 2: Leirvassbu - Sognefjellshytta, ca. 25 km, ca. 8-9t
Vi følger kvisting inn Gravdalen, før det bærer nord, mot Smørstabbreen. Bratt opp Sandelvbrean. Vi fortsetter over breen til Leirbrean, og etterhvert ned til Krossbu. Vi ankommer Sognefjellshytta(1410moh). I godt vær er dette en av de vakreste turene i Vest-Jotunheimen. Gled dere!

Dag 3: Sognefjellshytta - Nørdstedalseter, ca. 22 km, ca. 8t
Ferden går nordover mot Storevatnet og Liabrevatnet i kupert terreng. Høyeste punkt på turen er (1609 moh). Ned Vetledalen i krevende terreng før vi ankommer Nørdstedalseter(937moh). Og for en idyll Nørdstedalseter er! Her blir tatt godt vare på.

Dag 4: Nørdstedalseter - Sota Sæter, ca. 22 km, ca. 8t
Kvistingen tar oss inn i Nørdstedalen, forbi Fivlemyrane. Opp Krossbakkane til Fortundalsbreen, med Tverrådalskyrkja som ruver vest for kvistingen. En ubeskrivelig flott tur. Ned Steindalen, og vi kan skue ned til  Sota Sæter(745moh). Siste kveld med gjengen og gode muligheter for tilbakeblikk på de siste dagers "reise".

Dag 5: Hjemreise Oslo
Etter frokost tar vi ekstrabuss til Otta, ankomst Otta ca kl. 11.15. Tog fra Otta kl. 11.29, ankomst Oslo S kl. 15.03.  

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 6.098,- fra/til Otta
DNT-medlemmer Kr 7.417,- fra/til Oslo S
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT

Maks antall deltakere på denne turen: 14

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Husk å ta med mat og drikke til første turdag/reisen til fjells.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon: 
Topo 3000-kart Breheimen nasjonalpark og Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000.  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les om hyttene her:
Leirvassbu 
Sognefjellshytta
Nørdstedalseter
Sota Sæter

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på aktivitet@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Påskeeventyr i Jotunheimen/Breheimen

Jotunheimen og Breheimen byr på mangfoldighet, spennende terreng, høye topper og vide daler. Bli med oss gjennom spektakulær og nydelig fjellnatur. Vi starter denne turen i villeste Vest-Jotunheimen, på Leirvassbu. ...

Kontaktinformasjon: