Avlyst Svipptur i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
29. mars kl. 08:00
Til dato
31. mars kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur,
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12014
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Kom deg til fjells! Dette er turen for deg som har minimalt med tid, er i god fysisk form og lyst til å oppleve fjellet på sitt aller vakreste. På denne svippturen har du muligheten til å komme deg langt inn i fjellheimen og oppleve vakker natur og tøffe skiturer. Gjendesheim og Glitterheim ligger midt i fantastiske Jotunheimen.

Vi tar toget og buss opp på fredag og starter helgen med en liten tur ved Gjendesheim. Lørdag går turen til Glitterheim og søndag går vi fra Glitterheim til Veoli og buss og toget tilbake til Oslo. Dagsetappene kan til tider være krevende og lange, men belønningen er stor. Glitterheim ligger midt i Jotunheimen omgitt av flere topper over 2000 meter, isbreer og daler.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim, ca kl 12.00
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Avreise med toget kl 08:02 til Otta. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. DNT-buss fra Otta kl. 12.00 til Gjendesheim. Ankomst Gjendesheim ca kl. 13.30. Innlosjering på Gjendesheim og samling før vi tar en skitur for å teste føret og bli litt kjent.  Deretter nyter vi en 3-retters middag og vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen til Glitterheim, gjennomgang av utstyr og etappene. 

Dag 2: Gjendesheim - Glitterheim, ca 26 km, ca 8- 9 t
Etter en god frokost pakker vi sekkene og er klare for turen gjennom fjellet til Glitterheim. Nydelig utsikt og variert skiterreng. Det vil bli pauser underveis så mat og drikke kan inntas. Vel framme ved Glitterheim er det muligheter for en deilig varm dusj før 3-retters middag inntas. Etter middag er det tid for evaluering av dagens etappe og gjennomgåelse av morgendagens tur. Kvelden ellers til sosialt samvær/fri disposisjon.

Dag 3: Glitterheim- Veoli ca 25 km, ca 8-9 t
Etter frokost gjør vi oss klare for dagens skitur ned til Veoli. Ruten er kvisten og går ut Veodalen, og ruten på nordsiden av Veo. Turen startet med slak nedoverbakke ved nordsiden av Veo. Deretter rett øst opp fra dalbunnen og nord for Veoknappen. Deretter ned til Veoli og til fv. 51 hvor vi tar DNT buss kl 14.55 videre til Otta. Her tar vi toget til Oslo kl.16:27. Ankomst Oslo S kl 20:04

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 


Pris:
Kr 3 980,- fra/ til Vinstra
Kr 5 178,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 14 stk

Turpakken inkluderer: overnatting, 2 turledere, badestamp på Gjendesheim og alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde svart/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Glitterheim

Gjendesheim

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på aktivitet@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Svipptur i Jotunheimen

Kom deg til fjells! Dette er turen for deg som har minimalt med tid, er i god fysisk form og lyst til å oppleve fjellet på sitt aller vakreste. På denne ...

Kontaktinformasjon: