I form - Gjennom Femundsmarka fra Røros

Fellestur

Fra dato
31. august kl. 08:00
Til dato
2. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Iform
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11995

Vi inviterer her til en fottur i villmarka ved Femunden. Det hele starter i vakre Røros, Bergstaden som er på UNESCOs liste over verdensarv, med byvandring og middag på selveste Vertshuset.

Deretter får vi en båttur på vakre Femunden med gamle, ærverdige "MS Fæmund" før vi tar føttene fatt inn i villmarka. Selvbetjeningshytta Røvollen ligger vakkert til i glissen bjørkeskog, og her trives også reinsdyra  Man føler seg virkelig langt inni villmarka på Røvollen.  Frokostvalget på Røvollen er opp til hver og en. Lørdagens tur går i nydelig Femundsmarka-terreng og vi passerer Falkfangerhøgda på det høyeste. Nydelig utsikt utover Femunden. Svukuriset er en perle. Her står vertskapet klart med tre retters middag og varme i stua.  Utenfor ligger neste dags turmål, toppen Store Svuku. En eventyrlig villmarks-helg venter oss.

Turen er et samarbeid mellom DNT Oslo og Omegn og magasinet "Iform".

Program:

Dag 1 Oppmøte Røros og Røvollen
Vi tar toget fra Oslo kl 8.34 til Røros (togbytte på Hamar.) Oppmøte ved nedgang til perrong ca 20 min før.  Ankomst Røros kl. 13.37. Vi rusler i samlet tropp opp til Smeltehytta og Rørosmuseet der vår by-guide møter oss. En bergstadvandring venter oss. Middag inntas på  koselige Vertshuset, midt i sentrum. 

Med ekstrabuss blir det en kort reise til Synnervika, som ligger helt nord i vannet Femunden. Charterbåten tar oss til Røa. Ombord blir det servering av kaffe og vaffel.  Til fots til Røvollen, ca 4 km/1,5 time

Dag 2 Røvollen - Svukuriset, ca 17 km/6 timer
Dagens  etappe går opp i åpent landskap. Store Svuku, små vann og gode stier ligger foran oss. Og Svukuriset, selvsagt. En avslutningsmiddag skal nytes og igjen håper vi på en sensommerkveld som er varm og tørr slik at kveldskaffen kan nytes ute.

Dag 3 Svukuriset - Store Svuku - Elgå, ca 8 km/3 timer + toppturtiden - hjemreise
Tidlig frokost for de som vil til topps før lunsj og en roligere stund for de som ønsker det. De som altså ønsker en topptur før lunsj er velkomne til å bestige Store Svuku. Vi får servert varm lunsj på Svukuriset før vi fortsetter gjennom fjellbjørkeskog i kupert og morsomt terreng mot Elgå. Over Gråvola får vi et siste overblikk over dagens etappe og store deler av Femundsmarka. Vi vandrer videre og får siste kilometer gjennom høyreist furuskog før vi ankommer Elgå ca kl. 17.00. Ekstrabuss til Oslo med ankomst bussterminalen i Oslo ca kl. 22.00.

Med forbehold om endringer i programmet.

Generell informasjon:

Pris: 

kr  5.466- fra/til Oslo
kr  4.136,- fra Røros/til Elgå

Turpakken fra Røros/til Elgå inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) varm lunsj siste dag + niste til reisen hjem, charterbåt m/servering på Femunden, byvandring med guide, middag i Røros.

På denne turpakken - som er et skreddersydd turopplegg - gis det ikke medlemsrabatter.

Gradering av turen (blå)

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Femund 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

I form - Gjennom Femundsmarka fra Røros

Vi inviterer her til en fottur i villmarka ved Femunden. Det hele starter i vakre Røros, Bergstaden som er på UNESCOs liste over verdensarv, med byvandring og middag på selveste Vertshuset. ...

Kontaktinformasjon: