Sommerturlederkurs for turlederre i våre Lokale Turlag i DNT Oslo og Omegn

Kurs

Fra dato
23. juni kl. 08:00
Til dato
28. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
Sommerturlederkurs for turledere i våre Lokale Turlag DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT turleder!

Infokveld onsdag, 21. mars
Møtt instruktørene Ingar Narvhus og Steinar Lauritzen på onsdag 21. mars, kl. 17.00 i Storgata 3, DNT Oslo og Omegn. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp.

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for sitt Lokal Turlag, DNT Oslo og Omegn i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som en tur som går over 6 dager fra hytte til hytte i Rondane. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått «Grunnleggende turlederkurs/Nærmiljøkurs» . modul 1-2 i turlederstigen. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet.  Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet. Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT. Medlemsskap i DNT .

Instruktører på kurset:
 Ingar Narvhus og Steinar Lauritzen

Pris:
Kr. 4.870,- fra Ringebu/til Grimsdalshytta.
Kr. 6.055,- fra/til Oslo.

Kursavgiften (ex reise) refunderes etter tre turer som sommerturleder for DNT Oslo og Omegn.

Antall dager: 6 dager
Hvor: Rondane fra hytte til hytte. Vær forberedt på at deler av en natt kan tilbringes ute.
Rute: Eldåbu-Rondvassbu-Øvre Dørålseter - Grimsdalshytta. Det tilrettelegges for felles reise tur/retur Oslo. 
Kart: Rondane Nord og Rondane Sør, 1:50 000 


Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 1. mai 2018 til cvg@dntoslo.no. Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne i begynnelsen av juni. DNT Oslo og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. 

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes pr. epost til Claudia von Gostomski, cvg@dntoslo.no  eller til DNT Oslo og Omegn, Aktivitetsavdelingen, Postboks 7 Sentrum, 0101 Oslo.

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Oslo og Omegn, Claudia von Gostomski, cvg@dntoslo.no.

Viktig informasjon om fellesturer/kurs sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Sommerturlederkurs for turlederre i våre Lokale Turlag i DNT Oslo og Omegn

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele ...

Kontaktinformasjon: