2000-metertopper i Rondane

Fellestur

Fra dato
9. august 2018 kl. 08:00
Til dato
12. august 2018
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellsport, Rondane
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
11909
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur til Rondane og få med deg et utvalg av Rondanes ti 2000 meters-topper. Vi går også den spennende og utfordrende Smedeggen som er en luftig rygg med klyving på turen mellom Veslesmeden til Storsmeden. Det blir også besøk til noen topper under 2000 meter på denne turen. Av turisthytter besøker vi både Bjørnholia og Rondavassbu. På sistnevnte tilbringer vi to netter. Vi går også forbi Jutulhogget rett ved Rondvassbu.

 

Program

Torsdag
Oppmøte senest klokka 17.00 ved Straumbu. 7 km (2t) å gå inn til Bjørnholia herfra på sti. Her blir det middag.

Fredag
Etter å ha spist frokost på Bjørnholia og smurt niste for dagen går vi om Veslvulten (1579 moh) og følger ryggen om toppene av Rondvasshøgde (flere topper, høyeste på 1923 moh) og opp på Storronden (2138 moh) før vi går ned til Rondvassbu og får middag der. Denne turen er ca. 16 km og 1600 høydemeter.


Lørdag
Dagstur til Veslesmeden (2015 moh) og videre over Smedeggen til Storsmeden (2016 moh). Derfra videre til Trolltind (2018 moh) før vi tar med oss Steet (1996 moh) på veg tilbake til Rondvassbu. Dagens tur er ca. 19 km og 1600 høydemeter.


Søndag
Turen går tilbake til Straumbu om Simlepiggen (1721 moh) og Indre Illmannhøe (1643 moh). Turen tilbake til Straumbu via Bjørnholila og er på 21 km og 700 høydemeter.

 

Generell informasjon


Pris
Kr 1 099,-. Prisen inkluderer turledelse.
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.

Kost og losji
Alle deltakere må selv sørge for kost og losji på Bjørnhollia og Rondvassbu.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og bra med høydemeter. Turen krever og at deltakerne er komfortabel med høyder da Smedeggen og Trolltind er både luftig og krever klyving. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass.

Kart
Rondane Nord, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Se DNTs pakkeliste for sommerturer.

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter.

2000-metertopper i Rondane

Bli med på tur til Rondane og få med deg et utvalg av Rondanes ti 2000 meters-topper. Vi går også den spennende og utfordrende Smedeggen som er en luftig rygg med ...